Timur Acar

Timur Acar

Timur Acar
Oyuncu

Doğum Tarihi: 22.12.1979

Doğum Yeri: Münih, Almanya

Türk oyuncu.

Gürcü asıllı olan ailesinin kökeni ise Batum'a dayanmaktadır. Almanya'da çocukluğu geçen Timur Acar, 17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen depremden sonra ailesinin memleketi olan Sakarya'nın Karasu ilçesine yerleşmiştir. Moda Sahnesi'nin kurucuları arasında yer almaktadır. 1999 yılında tiyatro ile ilgilenmeye başladı ve 9 Eylül Üniversitesi'nde eğitim aldı. Kurşun Yarası, Avrupa Yakası ve Akasya Durağı gibi dizilerde yer alarak tanınmaya başladı. 2013 yılında Bebek İşi adlı dizide Murat rolünü oynadı. Kertenkele dizisinde Kertenkele, Ziya Hoca ve Kara Faruk rollerini üstlendi ve ikinci sezon sonunda diziden ayrıldı. Tiyatro dışında müzik tutkusu da bulunmaktadır. Temmuz 2016 yılında Eda Özerkan ile evlenmiştir.

Filmografi

2018 Çakallarla Dans 5
2018 Kapı
2016 Çakallarla Dans 4
2014 Çakallarla Dans 3: Sıfır Sıkıntı
2014 Hayat Sana Güzel
2013 Erkek Tarafı: Testosteron
2012 Çakallarla Dans 2: Hastasıyız Dede
2011 Devrimden Sonra
2010 Çakallarla Dans
2009 Çıngıraklı Top
2009 Türkler Çıldırmış Olmalı - Afrika
2009 Başka Dilde Aşk
2007 Ulak
2007 Kaybedenler
2006 Gomeda
2005 Organize İşler

Televizyon

2018 Söz
2017 Nerdesin Birader?
2015 Kertenkele
2013 Bebek İşi
2011 Akasya Durağı
2011 Yalan Dünya
2009 Ah Kalbim
2009 Avrupa Yakası

Görev Aldığı Yapımlar

Timur Acar Fotoğrafları

Timur Acar Haberleri