Tobey Maguire

Tobey Maguire

Tobey Maguire
Oyuncu, Seslendirme, Yapımcı

Doğum Tarihi: 27.6.1975

Doğum Yeri: Kaliforniya, ABD

Tobey Maguire, ABD'nin Kaliforniya eyaletinin Santa Monica bölgesinde 1975 yılında 27 Haziran tarihinde dünyaya geldi. Annesi Wendy Brown, sekreterlikten senaristlik ve yapımcılığa geçmiştir. Babası Vincent Maguire ise bir mimardır. Tobey Maguire'ın anne ve babası, kendisi daha 2 yaşındayken boşanmışlar ve Maguire çocukluğunu şehirden şehire yolculuk yaparak geçirmiştir. Annesi kendisini drama okuluna yazdırmak için 100 dolar teklif etmiş ve Maguire kabul etmiştir. Aslında onun isteği babasının başka bir işi olan aşçılıktır.6. sınıfta oyunculuk dersleri almıştır. İlk yılında yüksek okulu terk etmiş ve asla dönmemiştir.
 
3 Eylül 2007 tarihinde uzun süredir nişanlısı olan Ron Meyer'in mücevher tasarımcısı kızı Jennifer Meyer ile evlenmiştir ve 2006 yılında dünyaya gelmiş olan bir kız çocuğu sahibidir. On dört yıla yakın bir süredir vejeteryandir ve vegan olmaya çalışmaktadır. Örümcek Adam serisinin ilk filminde kendisi ile oynayan Kirsten Dunst ile hakkında aşk söylentileri çıkmıştır. Bir basketbol hayranı olan Maguire, aynı zamanda The Ellen Degeneres Show ile American Idol programlarına da hayran olduğunu belirtmiştir. Kendisi aşçı olmamasına rağmen yemek pişirmekten zevk almakta ve yoga yapmaktadır. Örümcek Adam serisinin devam filmleri için 26 milyon dolar almıştır. Leonardo DiCaprio ve Kirsten Dunst ile iyi arkadaş olan Maguire, satranç oynamaktan da zevk alıyor.

Filmografisi

2010'lar

  • Modern Warfare 3 (seslendirme), 2011
2000'ler
  • Wonder Boys, 2000
  • Don's Plum, 2001
  • Cats & Dogs, 2001
  • Spider-Man, 2002
  • Seabiscuit, 2004
  • Spider-Man 2, 2005
  • The Good German, 2006
  • Spider-Man 3, 2007
  • Tropic Thunder, 2008
  • Brothers, 2009
1990'lar
  • Eerie Indiana, 1991
  • Eerie Indiana, 1992
  • Great Scott, 1992
  • This Boy's Life, 1993
  • Healer, 1994
  • Revenge of the Red Baron, 1994
  • Empire Records, 1995
  • Joyride, 1996
  • The Ice Storm, 1997
  • Deconstructing Harry, 1997
  • Fear and Loathing in Las Vegas, 1998
  • Pleasantville, 1998
  • Ride with the Devil, 1999
  • The Cider House Rules, 1999
1980'ler
  • The Wizard, 1889

Görev Aldığı Yapımlar

Tobey Maguire Fotoğrafları

Tobey Maguire Haberleri