Tolga Güleç

Tolga Güleç

Tolga Güleç
Oyuncu

Doğum Tarihi: 20.9.1981

Doğum Yeri: Hatay, Türkiye

Türk oyuncu.

İlkokula Gelibolu'da başladı, Samsun'da devam etti, Balıkesir'de bitirdi. Ortaokula da Balıkesir'de başladı ve İzmir Karşıyaka'da bitirdi. Adana'da lise yaşantısı son buldu. Çukurova Üniversitesi'nde işletme eğitimini yarıda bıraktı. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü Oyunculuk Anasanat Dalı'ndan mezun oldu.

Öğrenciyken Misi, Kırık Kanatlar, Hatırla Sevgili, Gece Gündüz ve Cin Geçidi gibi yapımlarda ufak roller aldı. Mezun olduktan sonra ilk işi 'Öyle Bir Geçer Zaman ki' oldu.

Filmografisi
  • Öyle Bir Geçer Zaman Ki, 2011
  • Cin Geçidi, 2009
  • Gece Gündüz, 2008
  • Hatırla Sevgili, 2008
  • Kırık Kanatlar, 2006
  • Misi, 2005

Rol Aldığı Oyunlar

  • Chamaco (Abel Gonzalez Melo) (Tez oyunu)
  • Roberto Zucco (Bernard Marie Koltes) (Tez oyunu)
  • Küçük Adam Ne Oldu Sana (Hans Fallada)
  • İnsandan Kaçan (Moliere)
  • Yer Demir Gök Bakır (Yaşar Kemal)
  • Zifir ve Şevder (Kısa Oyun)
  • Yaşama Dokunamayanlar Çadırı (Kısa Oyun)
  • Cadı Kazanı (Arthur Miller)
  • III. Richard (W. Shakespeare)
  • Oyunun Oyunu (Michael Frayn)
  • Toros Canavarı (İzmir Devlet Tiyatrosu)
  • Öykülerin Azizliği (İzmir Devlet Tiyatrosu)

Görev Aldığı Yapımlar

Tolga Güleç Fotoğrafları

Tolga Güleç İle İlgili Haberler