Tolga Tekin

Tolga Tekin

Tolga Tekin
Oyuncu

Doğum Tarihi: 19.3.1973

Doğum Yeri: Ankara, Türkiye

Türk oyuncu.

19 Mart 1973 yılında Ankara'da doğmuştur. Orta eğitimini, Özel Arı Koleji’nde 1992'de tamamladıktan sonra, Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümünden, 1996 yılında mezun oldu. Devlet Tiyatroları'nın açtığı sınavı kazanarak, Adana Devlet Tiyatrosu'nda görevine başladı. 1996 ile 2004 yılları arasında Adana Devlet Tiyatrosu'nda görev yaptıktan sonra, Ankara Devlet Tiyatrosu'na tayin oldu. Bizim Evin Halleri dizisinde 4 yıl oyuncu olarak çalıştı. Halen, Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçı kadrosunda görev yapmaktadır. Tolga Tekin, 21 Temmuz 2013 tarihinde kendisi gibi oyuncu olan Zeynep Koltuk ile evlenmiş, 2014 yılında ayrılmıştır.

Filmografi

2018 Kelebekler
2015 Rüzgarda Salınan Nilüfer
2014 Neden Tarkovski Olamıyorum?
2013 Behzat Ç. Ankara Yanıyor
2011 Zenne
2011 Behzat Ç.: Seni Kalbime Gömdüm
2010 Kardelen

Televizyon

2016 Paramparça
2012 Çıplak Gerçek
2012 Muhteşem Yüzyıl
2011 Reis
2012 Deniz Yıldızı
2010 Kapalı Çarşı
2008 Mordkommission Istanbul
2008 Bizim Evin Halleri

Ödülleri

2017 28. Ankara Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu, Rüzgarda Salınan Nilüfer

Görev Aldığı Yapımlar

Tolga Tekin Fotoğrafları

Tolga Tekin Haberleri