Tom Cruise

Tom Cruise

Tom Cruise
Oyuncu, Senarist, Yapımcı

Doğum Tarihi: 3.7.1962

Doğum Yeri: New York, ABD

ABD'li oyuncu ve yapımcı.

Forbes dergisi tarafından 1 yılda 67 milyon dolar kazancıyla 2006'da dünyanın en güçlü ünlüsü seçilmiştir. Üç kez Akademi ödülüne aday gösterilmesine rağmen bu ödüllerden hiçbirini alamamıştır. Üç kez Altın Küre kazanmıştır. Annesi Mary öğretmen, babası Thomas ise elektrik mühendisi idi. 2007 yılına kadar 'dünyada en fazla para kazanan ve yapımcısına kazandıran' oyuncusu olmuştur. 2016 yılında dünyada yapımcısına en fazla kazandıran oyuncular listesinde 6. sırada yer almıştır.

1987-1990 yılları arasında Mimi Rogers, 1990-2001 yılları arasında Nicole Kidman ile evli kalmıştır. 18 Kasım 2006 Roma'da evlendiği Katie Holmes ile 2012'nin Ağustos ayında boşanmıştır. Scientology tarikatına mensuptur. Suri adında bir kızı vardır.

Filmografi

2022 Mission: Impossible 8
2021 Mission: Impossible 7
2020 Top Gun: Maverick
2018 Mission: Impossible - Yansımalar
2017 Mumya
2017 Barry Seal: Kaçakçı
2016 Jack Reacher: Asla Geri Dönme
2015 Görevimiz Tehlike 5
2014 Yarının Sınırında
2013 Oblivion
2012 Rock of Ages
2012 Jack Reacher
2011 Görevimiz Tehlike 4 - Hayalet Protokol
2010 Gece ve Gündüz
2008 Tropik Fırtına
2008 Operasyon Valkyrie
2007 Arslanı Kuzulara
2006 Görevimiz Tehlike III
2005 Dünyalar Savaşı
2004 Tetikçinin Gecesi
2003 Son Samuray
2002 Azınlık Raporu
2002 Avanak Ajan - Altınkuş
2001 Vanilla Sky
2000 Görevimiz Tehlike II
1999 Manolya
1999 Gözü Tamamen Kapalı
1999 Aimee Mann: Save Me (Kısa Video)
1996 Yeni Bir Başlangıç
1996 Görevimiz Tehlike
1994 Vampirle Görüşme
1993 Şirket
1992 Uzak Ufuklar
1992 Birkaç İyi Adam
1990 Days of Thunder
1989 Doğum Günü 4 Temmuz
1988 Yağmur Adam
1988 Kokteyl
1986 Top Gun
1986 The Color of Money
1985 Efsane
1983 Sokaktakiler
1983 Risky Business
1983 Losin' It
1983 All the Right Moves
1981 Taps
1981 Affedilmeyenler

Yapımcı

2022 Mission: Impossible 8
2021 Mission: Impossible 7
2020 Top Gun: Maverick
2018 Mission: Impossible - Yansımalar
2016 Jack Reacher: Asla Geri Dönme
2015 Görevimiz Tehlike 5
2012 Jack Reacher
2011 Görevimiz Tehlike 4 - Hayalet Protokol
2006 Görevimiz Tehlike III
2006 Ask'a Sor
2005 Elizabethtown
2004 Şüpheli Yok
2003 Son Samuray
2003 Asılsız Haber
2002 Hitting It Hard
2002 Narc
2001 Vanilla Sky
2001 Diğerleri
2000 Görevimiz Tehlike II
1998 Without Limits
1996 Görevimiz Tehlike

Ödülleri

2006 Altın Ahududu Ödülleri - En Kötü Mizansen (Katie Holmes, Oprah Winfrey's ile), the Eiffel Tower and 'Tom’s baby'
2005 Britanya Ödülleri - Stanley Kubrick Britanya Ödülü, Mükemmllik Ödülü
2005 David di Donatello Ödülleri - Özel Ödül
2005 MTV Movie Ödülleri - Nesil Ödülü
2004 MTV Movie Ödülleri (Mexico) - Japonya'daki En Zarif Amerikalı, The Last Samurai
2004 Scientology - Özgürlük Madalyası
2003 AFI Film Ödülleri - Yılın AFI Filmi, The Last Samurai
2003 İmparatorluk Ödülleri - En İyi Aktör, Minority Repor
2002 Bilim Akdemisi (Kurgu, Fantastik ve Korku Filmleri) Ödülü - En İyi Aktör, Vanilla Sky
2001 MTV Movie Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu, Mission: Impossible 2
2001 Nickelodeon Kids’ Choice Ödülleri - The Wannabe Ödülü
2000 Altın Küre Ödülleri - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Magnolia
1997 Altın Küre Ödülleri - Komedi-Müzikal Dalında En İyi Erkek Oyuncu, Jerry Maguire
1997 MTV Movie Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu, Jerry Maguire
1997 Satellite Ödülleri - Komedi-Müzikal Dalında En İyi Erkek Oyuncu, Jerry Maguire
1995 Altın Ahududu Ödülleri - En Kötü Ekran Çifti, Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles
1994 Hasty Pudding Theatricals Ödülleri - Hasty Pudding Man of the Year
1994 People’s Choice Ödülleri - En Sevilen Dramatik Erkek Oyuncu
1990 Altın Küre Ödülleri - Drama Dalında En İyi Erkek Oyuncu, Born on the Fourth of July
1990 People’s Choice Ödülleri - En Sevilen Erkek Oyuncu
1986 Walk of Fame - Star on the Walk of Fame

Görev Aldığı Yapımlar

Tom Cruise Fotoğrafları

Tom Cruise Haberleri