Tom Cullen

Tom Cullen

Tom Cullen
Oyuncu

Doğum Tarihi: 17.7.1985

Doğum Yeri: Aberystwyth, Galler

Gallerli oyuncu, yazar ve yönetmen. 

Ödüllü bağımsız film Weekend (2011) rolüyle ve Downton Manastırı televizyon dizisinde Viscount Gillingham rolüyle tanınmıştır.

Erken dönem

Cullen, Galler'e bağlı Aberystwyth'te doğdu. İlk yıllarını Llandrindod Wells'de geçirdi ve 12 yaşında Cardiff'e taşındı ve orada Llanishen Lisesi'ne gitti. Anne ve babası da yazardır. Oyunculuk kariyerine başlamadan önce müzikle uğraştı. 2009 yılında Royal Welsh Müzik ve Drama Koleji'nden mezun olduktan sonra, Konuşma ve Drama Merkezi Okulu'nda bir yıl geçirerek Birinci Sınıf Onur derecesini kazandı.

Kariyer

Cullen eğitimine devam ederken, Kraliyet Galce Müzik ve Drama Koleji'nden Daddy's Girl'da ve Watch Me'de oynadı. 2011 yılında Screen International Stars of Tomorrow (Geleceğin Uluslararası Ekran Yıldızı) listesine seçildi.

Cullen'in, 2011 yılında rol aldığı Weekend filmi, Nashville Film Festivali'nde Büyük Jüri ödülü ve İngiliz Bağımsız Film Ödülleri'nde En Başarılı Yapım da dahil olmak üzere birçok ödül aldı. Cullen, İngiliz Bağımsız Film Ödülleri'nde En Çok Beklenen Yeni Oyuncu ve Russell rolü için 2011'de Nashville Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu dalında ödüle layık görüldü. Televizyonda rol aldığı roller arasında Black Mirror'da Jonas, Banged Up Abroad'da uyuşturucu kaçakçısı Yoram ve Pen Talar'da Richard karakterlerini canlandırdı. 2012 mini dizisindeki World Without End'de Wulfric olarak rol aldı.

Yazarlık

Cullen 2008'de Alexander Vlahos'la birlikte Naughties isimli kısa filmin senaryosunu yazdı ve yapımcılığını yaptı. 2009 yılında kendisi ve Vlahos, Galler şirketi Undeb Tiyatrosu'nu kurdu. 2010 yılında cezaevinden geri dönen bir adamın yanı sıra Undeb tarafından gerçekleştirilen diğer kısa filmlerle ilgili olan uzun metraj filmi Kingfisher'ı yazdı ve yönetti.

Kişisel hayat

Cullen, 2011 yılından bu yana Kanal 4 mini dizisi 'Without World' ile filme çeken Kanadalı aktrist Tatiana Maslany'yle ilişkisi vardır ve ikili Toronto, Ontario'da ikamet ediyor.

Filmografi

2016 Happily Ever After
2016 No Compass in the Wilderness (Kısa Film)
2016 The Batsman and the Ballerina (Kısa Film)
2016 The Other Half
2016 Trial (Kısa Film)
2016 100 Streets
2016 Mine
2015 Black Mountain Poets
2014 Desert Dancer
2013 Room 8 (Kısa Film)
2013 The Last Days on Mars
2012 Henry (Kısa Film)
2011 Weekend
2010 Balance (Kısa Film)
2009 20 Questions (Kısa Film)
2008 Watch Me (Kısa Film)
2006 Cravings
2006 Daddy's Girl

Televizyon

2016 The Five
2016 Knightfall
2016 Gunpowder (Mini-Dizi)
2015 The Trials of Jimmy Rose
2013 Downton Abbey
2012 World Without End
2011 Black Mirror
2010 Banged Up Abroad
2010 Pen Talar

Ödülleri

2016 Screen Actors Guild Award - Bir Drama Dizisinde En Üstün Topluluk Performansı, Downton Abbey
2011 Nashville Film Festivali - Bir Belgesel Filminde En İyi Erkek Oyuncu, Weekend
2011 British Independent Film Award - Umut Veren Oyuncu, Weekend

Görev Aldığı Yapımlar

Tom Cullen Fotoğrafları

Tom Cullen Haberleri