Tom Felton

Tom Felton

Tom Felton
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 22.9.1987

Doğum Yeri: Londra, İngiltere

İngiliz oyuncu. Tam adı Thomas Andrew Felton'dır. 

Harry Potter adlı film serisinde, Draco Malfoy karakteriyle dünyaca tanınmıştır. Harry Potter adlı kitap serisinden uyarlama olan filmlerin hepsinde oynamıştır. Aktörlüğe 8 yaşında başlayan oyuncu, sinemadaki kariyerine devam etmek yerine ilgi duyduğu balıkçılıkla ilgilenmeyi hedefliyor.

İlk yılları

Felton, Kensington Londra Epsom Hastanesi'nde 22 Eylül 1987'de 4 kardeşin en küçüğü olarak doğdu. Kendisinden büyük iki erkek ve bir kız kardeşi var. Ailenin yakın bir aktris arkadaşının Felton'ın aktörlük becerilerini keşfetmesiyle oyunculuk kariyerine başlamıştır. Bunun üzerine bir ajansa kayıt yaptıran Felton, 2 hafta sonra 400'e yakın aday arasında yapılan mülakatla uluslararası (Amerika'da) bir reklam filmi için seçilmiştir. 7 yaşındayken kilise korosunda şarkı söylemeye başlayan Felton'ın başarılı bir şarkıcı olduğu söyleniyor. Okulun dört ayrı korosuna katılmış olan Felton, Guilford Katedrali Korosu'na katılması için davet edilmiştir.

Kariyeri

1997 yapımı Borrowers isimli film için seçmeleri duyan ajansının önerisiyle Felton sinemaya adım attı. Rolü gereği kızıl ve permalı bonus kafa olması Harry Potter serisindeki başrol Daniel Radcliffe tarafından eleştirilirken film ekstralarına yansıdı.

Anna and The King filminde Louis Leonowens'ı canlandırırken Yun-Fat Chow ve Jodie Foster gibi ünlü oyuncularla karşılıklı rol aldı. O zamanlar 13 yaşında olan Felton, Malezyadaki çekimler sırasında Samuray kılıcı kullanmasını Yun-Fat Chow'dan öğrendi.

Harry Potter için gittiği mülakatlarda Chris Colombus tarafından Harry Potter karakteri dahil olmak üzere çeşitli karakterler için düşünüldükten sonra Draco Malfoy'u canlandırmak üzere seçildi. Harry Potter serisinde Harry Potter ve Felsefe Taşı, Harry Potter ve Sırlar Odası, Harry Potter ve Azkaban Tutsağı (2004), Harry Potter ve Ateş Kadehi (2005), Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı (2007), Harry Potter ve Melez Prens (2009) Harry Potter ve Ölüm Yadigarlari-1 (2010) Harry Potter ve Ölüm Yadigarlari-2 (2011) filmlerinde rol aldı ve kalan filmlerde de oynaması kararı alındı. (Harry Potter serisinin son filminde Draco Malfoy'un eşi Astoria'yı gerçek hayatta da Tom Felton'ın sevgilisi olan Jade Olivia canlandırdı.)

Filmografi

2017 Feed
2016 Risen
2016 Stratton: First Into Action
2016 Sheep and Wolves
2016 Megan Leavey
2016 A United Kingdom
2016 Message from the King
2014 Against the Sun
2013 Therese Raquin
2013 Fangs of War 3D
2013 Grace and Danger
2013 Belle
2013 In Secret
2012 The Apparition
2012 Night Wolf
2012 From the Rough
2011 Harry Potter and the Deathly Hallows-2
2011 Rise of the Planet of the Apes
2010 Harry Potter and the Deathly Hallows-1
2010 White Other
2010 Get Him to the Greek
2010 13Hrs
2009 The Disappeared
2009 Harry Potter and the Half-Blood Prince
2007 Harry Potter and the Order of the Phoenix
2005 Harry Potter and the Goblet of Fire
2004 Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
2002 Harry Potter and the Chamber of Secrets
2001 Harry Potter and the Philosopher's Stone
1999 Anna and the King
1997 The Borrowers

Televizyon

2016 The Flash
2015 Tom Felton Meets The Superfans
2014 Murder In The First
2013 Labyrinth (TV Dizisi)
2013 Full Circle
2005 Home Farm Twins
2000 Second Sight 2: Hide and Seek
1999 Second Sight
1998 Bugs (TV Filmi)

Ödülleri

2009 MTV Film Ödülleri - En İyi Kötü Karakter, Draco Malfoy
2010 MTV Film Ödülleri - En İyi Kötü Karakter, Draco Malfoy

Görev Aldığı Yapımlar

Tom Felton Fotoğrafları

Tom Felton Haberleri