Tom Hardy

Tom Hardy

Tom Hardy
Oyuncu

Doğum Tarihi: 15.9.1977

Doğum Yeri: Londra, İngiltere

İngiliz sinema oyuncusu. 

Tam adı Edward Thomas 'Tom' Hardy'dir. Ressam bir anne ve yazar bir babanın çocuğu olarak 1977'de Londra'da doğdu. Küçük yaşlarda tiyatro eğitimi aldı. Bir yandan da modellik yaptı, 1998'de Find Me A Supermodel adlı yarışmayı kazandı. 2001 yılındaki Kara Şahin Düştü filmiyle sinemaya adım attı. Bir yıl sonra Star Trek: Nemesis'teki Shinzon rolüyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Saturn Ödülleri'nde aday gösterildi.

En çok Bronson, Başlangıç, Uzay Yolu: Nemesis ve Warrior filmleri ile ön plana çıkmıştır. Kara Şovalye Yükseliyor filminde Bane rolü ile tanınır, bu film ile büyük ün kazanmıştır. Band of Brothers dizisine konuk olmuştur, This Means War filminde başrol oyuncusudur. Legend filminde iki karakteri birden canlandırmıştır.

Filmografi

2018 Venom
2017 Dunkirk
2015 Child 44
2015 Mad Max: Fury Road
2015 London Road
2015 Legend
2015 The Revenant
2014 The Drop
2013 Locke
2012 This Means War
2012 The Dark Knight Rises
2012 Lawless
2011 Sergeant Slaughter, My Big Brother (Kısa Film)
2011 Tinker Tailor Soldier Spy
2011 Warrior
2010 Inception
2009 Thick as Thieves
2009 Perfect (Kısa Film)
2008 Sucker Punch
2008 RocknRolla
2008 Bronson
2007 Flood
2007 WΔZ
2007 The Inheritance
2006 Marie Antoinette
2006 Minotaur
2006 Scenes of a Sexual Nature
2004 EMR
2004 Layer Cake
2003 The Reckoning
2003 Dot the i
2003 LD 50 Lethal Dose
2002 Deserter
2002 Star Trek: Nemesis
2001 Black Hawk Down

Televizyon

2017 CBeebies Bedtime Stories
2017 Taboo (Ayrıca Yapımcı)
2014 Peaky Blinders
2013 Driven to Extremes
2013 Poaching Wars
2009 The Take
2008 Wuthering Heights
2007 Cape Wrath
2007 Oliver Twist
2007 Stuart: A Life Backwards (TV Filmi)
2006 A for Andromeda (TV Filmi)
2006 Sweeney Todd (TV Filmi)
2005 Colditz
2005 The Virgin Queen
2005 Gideon's Daughter (TV Filmi)
2001 Band of Brothers

Tiyatro

2010 The Long Red Road
2007 The Man of Mode
2004 Festen
2003 In Arabia We'd All Be Kings
2003 The Modernists
2003 Blood

Ödülleri

2012 Nevada Film Eleştirmenleri Derneği Ödülleri - En İyi Erkek Oyuncu, Warrior
2012 Central Ohio Film Eleştirmenleri Derneği Ödülleri - En İyi Ekip, Tinker Tailor Soldier Spy
2012 Georgia Film Eleştirmenleri Derneği Ödülleri - En İyi Ekip, Tinker Tailor Soldier Spy
2012 YouMovie Ödülleri - En İyi Ekip, Tinker Tailor Soldier Spy
2011 BAFTA Yükselen Yıldız Ödülü, Inception
2011 Scream Award - En İyi Çıkış Yapan Erkek Oyuncu, Inception
2008 İngiliz Bağımsız Film Ödülü - En İyi Erkek Oyuncu, Bronson
2003 Standart Akşam Tiyatro Ödülleri, In Arabia We'd All Be Kings

Görev Aldığı Yapımlar

Tom Hardy Fotoğrafları

Tom Hardy İle İlgili Haberler