Tom Hooper

Tom Hooper

Tom Hooper
Senarist, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 5.10.1972

Doğum Yeri: Londra, İngiltere

İngiliz senarist, yapımcı ve yönetmen.

Tam adı Thomas George Hooper'dır. İngiltere'nin en prestijli okullarından Westminster'de eğitim gördü. Üniversite eğitimini ise Oxford'da tamamladı. İlk filmi olan Runaway Dog'u, henüz 13 yaşındayken 100 metrelik film kullanarak Clockwork 16mm Bolex kamerayla çekti. 18 yaşında Londra Film Festivali'nde kısa film olarak gösterilen Painted Faces (1992) adlı filmi yazdı ve yönetti. Byker Grove (1989), EastEnders (1985), Prime Suspect 6: The Last Witness (2003), Elizabeth I (2005), The Damned United (2009) ve Zoraki Kral (2010) gibi yapımlarla tanındı.

Filmografi

Yönetmen

2019 Cats
2018 Capital One: Louisiana (Kısa Video)
2018 Capital One: Mona Lisa (Kısa Video)
2015 Danimarkalı Kız
2014 Jaguar: Rendezvous (Kısa Video)
2012 Sefiller
2010 Zoraki Kral
2009 The Damned United
2004 Red Dust
2002 Yellow Bird (Kısa Film)
1998 EastEnders: The Mitchells - Naked Truths (Video)

Televizyon

2019 His Dark Materials
2016 LA Times: The Envelope
2008 John Adams (Mini Dizi)
2006 Longford (TV Filmi)
2005 Elizabeth I (Mini Dizi)
2003 Prime Suspect 6: The Last Witness (Mini Dizi)
2002 Daniel Deronda (Mini Dizi)
2001 Love in a Cold Climate (Mini Dizi)
2000 EastEnders
1999 Cold Feet
1997 Byker Grove
1992 Painted Faces (Kısa Film)

Yapımcı

2019 Cats
2015 Danimarkalı Kız
2002 Yellow Bird (Kısa Film)

Televizyon

2019 His Dark Materials
1992 Painted Faces (Kısa Film)

Senaryo

2019 Cats

Televizyon

1992 Painted Faces (Kısa Film)

Görev Aldığı Yapımlar

Tom Hooper Fotoğrafları

Tom Hooper Haberleri