Tom Selleck

Tom Selleck

Tom Selleck
Oyuncu, Senarist

Doğum Tarihi: 29.1.1945

Doğum Yeri: Detroit, Michigan, ABD

Golden Globe ve Emmy Ödülü kazanmış Amerikalı aktör, oyun yazarı ve film prodüktörüdür. 


En çok, uzun süre televizyonda oynamış Magnum P.I. rolü ile tanınmıştır. 1,93 m boyu ve klasik bıyığı belirgin özellikleridir.

Detroit'te Rus bir babanın ve İskoç bir annenin oğlu olarak doğmuş, Tom gençken aile Sherman Oaks'a taşınmıştır. Tom 1962'de Los Angeles, Kaliforniya'daki Grant Lise'sinden mezun olmuştur.

Mankenlik yapmış basketbol bursu ile University of Southern California'ya girmiştir. İş yönetiminde okurken, drama hocasının tavsiyesi ile Beverly Hills Playhouse'da oyunculuk okumuştur.

Ödülleri
Golden Apple Awards- 1982 Yılın erkek yıldızı
Golden Apple Awards- 1983 Yılın erkek yıldızı
People Choice's Award- 1984 Favourite Male TV Performer
Emmy Awards- 1984- Outstanding Lead Actor in a Drama Series
People Choice's Award- 1985 Favourite Male TV Performer
People Choice's Award- 1985 Favourite All-Round Male Entertainer
Golden Globes- 1985 Best Performance by an Actor in a TV-Series-Drama
Star on the Hollywood Walk of Fame- 1986 6925 Hollywood Blvd

Filmografi
Myra Breckinridge (1970)
The Seven Minutes (1971)
Daughters of Satan (1972)
Sons Of God (1973)
Shadow of Fear (1973)
Terminal Island (1973)
Midway (1976)
The Washington Affair (1977)
Coma (1978)
The Gypsy Warriors (1978)
High Road to China (1983)
Lassiter (1984)
Runaway (1984)
Three Men and a Baby (1987)
Her Alibi (1989)
An Innocent Man (1989)
Guilty As Hell (1990)
Quigley Down Under (1990)
Three Men and a Little Lady (1990)
Folks! (1992)
Christopher Columbus: The Discovery (1992)
Mr. Baseball (1992)
The Magic of Flight (1996) (short subject) (anlatan)
Open Season (1995)
Kids for Character (1996) (direct to video) (host)
In & Out (1997)
The Love Letter (1999)
Meet the Robinsons (2007) (voice)

Televizyon Çalışmaları (TV filmleri dahil)
The Movie Murderer (1970)
A Case of Rape (1974)
The Young and the Restless (1974–1975)
Returning Home (1975)
Most Wanted (1976)
Bunco (1977)
Superdome (1978)
The Chinese Typewriter (1979)
The Sacketts (1979)
The Concrete Cowboys (cowboy) (1979)
Stone Ninjas (ninja) (1980)
Pirates of Rock (pirate) (1981)
Magnum, P.I. (1980–1988)
Divorce Wars: A Love Story (1982)
The Shadow Riders (1982)
Murder, She Wrote (1986)
Broken Trust (1995)
Ruby Jean and Joe (1996) (also executive producer)
Friends (recurring role in 1996)
Last Stand at Saber River (1997) (also executive producer)
The Closer (1998)
Running Mates (2000)
Crossfire Trail (2001) (also executive producer)
Monte Walsh (2003) (also executive producer)
Twelve Mile Road (2003)
Reversible Errors (2004)
Ike: Countdown to D-Day (2004)
Jesse Stone TV movies (also executive producer & producer)
Stone Cold (2005)
Jesse Stone: Night Passage (2006)
Jesse Stone: Death in Paradise (2006)
Jesse Stone: Sea Change (2007)
Boston Legal (recurring role in 2006)
Meet The Robinsons (2007)
Las Vegas (TV serisi) (2007)

Görev Aldığı Yapımlar

Tom Selleck Fotoğrafları

Tom Selleck Haberleri