Tom Sizemore

Tom Sizemore

Tom Sizemore
Oyuncu

Doğum Tarihi: 29.11.1961

Doğum Yeri: Detroit, Michigan, ABD

ABD'li sinema ve tiyatro oyuncusudur.

Sizemore, 1986 yılında Wayne State Üniversitesi tiyatro bölümünde oyunculuk dersini başarıyla tamamladıktan sonra birçok ünlü gibi oda New York'a taşınıp garsonluk ve küçük çaplı sinema rollerinde görev almıştır.

Oliver Stone'un 1989 yılında çekmiş olduğu Doğum günü 4 Temmuz filmi ile başaralı bir yıldız oyuncu olacağını belli eden Tom Sizemore daha sonra gelen büyük rollerin hakkını başarıyla vermiştir. Genellikle suçlu rollerini canlandıran Tom Sizemore'un ilk lider rolü ise 1997 yapımı The Relic filmi'dir. Terrence Malick ve Steven Spielberg yönetmiş olduğu Er Ryan'ı Kurtarmak filmi ile yıldızı parlayan Sizemore, Oliver Stone, Michael Mann, Martin Scorsese, Peter Hyams, Steven Spielberg, Ridley Scott gibi birçok ünlü yönetmenle çalışmıştır.

Hollywood'un ünlü yönetmenlerinin favorisi haline gelen Sizemore, sert adam rollerinin vazgeçilmez ismi olmuştur. Hollywood'un en ünlü filmlerinin kadrosunda yer almaya devam ediyor. 100'ü geçkin filmde rol almıştır. Ayrıca Tom Sizemore, Grand Theft Auto: Vice City oyununda Sonny Forelli karakterini ve 24:The Game oyununda ise Sid Wilson karakterini seslendirmiştir.

Filmografi

2017 Radical
2017 The Silent Man
2017 Blue Line
2017 The Getter
2017 House Rules
2017 Charlie Charlie
2017 The Immortal Wars
2017 Atomica
2016 USS Indianapolis: Men of Courage
2016 Crossing Point
2016 Beyond Valkyrie: Dawn of the Fourth Reich
2015 The Intruders
2015 Laugh Killer Laugh
2014 Reach Me
2014 SEAL Team 8: Behind Enemy Lines
2014 Flashes
2014 Auteur
2013 Remnants
2013 Company of Heroes
2013 Paranormal Movie
2013 Before I Sleep
2011 Black Gold
2011 Suing the Devil
2011 Cellmates
2011 Right Angle
2011 Morella
2011 Cousin Sarah
2011 El Cartel de los Sapos
2010 Shadows in Paradise
2010 Cross
2010 Big Money Rustlas
2010 C.L.A.S.S
2010 Chlorine
2010 513
2009 The Grind
2009 Commute
2009 Good God Bad Dog
2009 Super Capers
2009 Corrado
2009 Double Duty
2009 21 and a Wake-Up
2008 A Broken Life
2008 American Son
2008 Red
2008 The Flyboys
2008 The Last Lullaby
2008 Stiletto
2008 Toxic
2007 White Air
2007 Furnace
2007 Protecting the King
2007 Oranges
2006 Bottom Feeder
2006 Zyzzyx Road
2006 Ring Around the Rosie
2006 Shut Up and Shoot!
2006 Splinter
2006 The Genius Club
2005 No Rules
2005 The Nickel Children
2005 Piggy Banks
2004 Paparazzi
2003 Dreamcatcher
2003 Pauly Shore Is Dead
2002 Swindle
2002 Welcome to America
2002 Big Trouble
2001 Pearl Harbor
2001 Ticker
2001 Black Hawk Down
2000 Get Carter (Seslendirme)
2000 Red Planet
1999 The Florentine
1999 The Match
1999 Bringing Out the Dead
1999 Play It to the Bone
1998 Saving Private Ryan
1997 The Relic
1995 Devil in a Blue Dress
1995 Strange Days
1995 Heat
1994 Wyatt Earp
1994 Natural Born Killers
1993 Watch It
1993 Heart and Souls
1993 True Romance
1993 Striking Distance
1992 Love Is Like That
1992 Passenger 57
1991 Flight of the Intruder
1991 Guilty by Suspicion
1991 Point Break
1991 Harley Davidson and the Marlboro Man
1991 Where Sleeping Dogs Lie
1990 A Matter of Degrees
1989 Blue Steel
1989 Lock Up
1989 Rude Awakening
1989 Penn & Teller Get Killed
1989 Born on the Fourth of July

Televizyon

2017 Twin Peaks
2016 Lucifer
2016 Shooter
2014 The Red Road
2014 Dark Haul (aka Monster Truck) (TV Filmi)
2012 Exit Strategy (TV Filmi)
2012 Law & Order: Special Victims Unit
2011 Hawaii Five-0
2010 Celebrity Rehab with Dr. Drew
2010 Sober House
2010 It's Always Sunny in Philadelphia
2009 P Lo's House (TV Filmi)
2009 Southland
2008 CSI: Miami
2008 Crash
2007 Superstorm
2004 Hustle (TV Filmi)
2004 Dr. Vegas
2002 Sins of the Father (TV Filmi)
2002 Justice League
2002 Robbery Homicide Division
1999 Witness Protection (TV Filmi)
1998 Witness to the Mob (TV Filmi)
1992 An American Story (TV Filmi)
1989 Gideon Oliver
1989 China Beach

Video Oyunları

2006 24: The Game (Seslendirme)
2002 Grand Theft Auto: Vice City (Seslendirme)

Görev Aldığı Yapımlar

Tom Sizemore Fotoğrafları

Tom Sizemore İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler