Tommy Flanagan

Tommy Flanagan

Tommy Flanagan
Oyuncu

Doğum Tarihi: 3.7.1965

Doğum Yeri: Glasgow, İskoçya

İskoç aktör.

2014 yılı Polisiye-drama dizisi Anarşinin Evlatları'nda canlandırdığı Filip 'Chibs' Telford rolüyle tanınmıştır. Flanagan ayrıca 1992 yapımı Screen One, 1993 yapımı Taggart dizileri ve 1995 yapımı kült film Braveheart ve 2000 yapımı Gladyatör'de de başarıyla yer almıştır.

Flanagan, beş çocuklu bir ailenin üçüncü çocuğu olarak dünyaya geldi. Gençliğinde çalıştığı gece kulübünde uğradığı bir saldırı sonucu yüzünden yaralanmıştır. Üç kez evlenen oyuncunun 2012 doğumlu bir kızı vardır.

Filmografi

2019 The Rising Hawk
2018 Killers Anonymous
2018 Adolescence
2018 Legal Action
2017 3 Way Junction
2017 Papillon
2017 Sand Castle
2017 Galaksinin Koruyucuları 2
2017 Lefty Brown'un Türküsü
2017 Running Wild
2016 Wild for the Night
2016 The Winachi Tribe: A Room with a Zoo (Kısa Film)
2016 Korn: Rotting in Vain (Kısa Video)
2015 Winter
2013 Officer Down
2012 Sons of Anarchy: Farewell Piney (Kısa Video)
2010 Luster
2010 Sons of Anarchy: Happy Ending Roundtable (Kısa Video)
2010 Swifty & Veg (Kısa Film)
2010 Smokin' Aces 2: Assassins' Ball (Video)
2008 Hero Wanted
2006 Smokin' Aces
2006 The Last Drop
2006 Telefondaki Yabancı
2005 Günah Şehri
2004 Alien Predator'e Karşı
2004 Travma
2003 Charlie'nin Melekleri - Tam Gaz
2002 Her Şey Parayla Güzel
2001 Dead Dogs Lie
2001 Strictly Sinatra
2000 Sunset Strip
2000 Gladyatör
1999 Ratcatcher
1999 Plunkett & Macleane
1997 The Detail
1997 Oyun
1997 Yüz/Yüze
1997 Aziz
1995 Cesur Yürek

Televizyon

2019 Wu Assassins
2017 Redliners (TV Filmi)
2016 Jammerzine's The Week in #Indie
2016 Motive
2015 Gotham
2015 Revenge
2014 Anarşinin Evlatları
2013 Peaky Blinders
2012 Law & Order: Special Victims Unit
2011 Detroit 1-8-7
2010 Lie to Me
2009 24
2001 Attila (Mini Dizi)
2000 Rebus
1996 Bad Boys
1996 A Mug's Game
1996 Rab C. Nesbitt
1995 Jolly: A Life (TV Filmi)
1993 Tis' the Season to be Jolly (TV Filmi)
1993 Taggart
1992 Screen One

Video Oyunu

2007 CR: Alien vs. Predator (Seslendirme)

Görev Aldığı Yapımlar

Tommy Flanagan Fotoğrafları

Tommy Flanagan Haberleri