Toni Collette

Toni Collette

Toni Collette
Oyuncu, Seslendirme

Doğum Tarihi: 1.11.1972

Doğum Yeri: Sidney, Avustralya

Avustralyalı oyuncu ve müzisyen.

Tam adı Antonia 'Toni' Collette'tir. Sydney, New South Wales, Avustralya, Blacktown'da doğdu. Kamyon sürücüsü Bob Collette ile müşteri hizmetleri görevlisi Judy Collette'nin 3 çocuğundan biridir. 6 yaşına kadar Sidney'de büyüdü. 11 yaşına geldiğinde olağanüstü oyunculuk becerilerini olduğunu gösterdi. 16 yaşındayken, okulu bıraktı ve Dramatik Sanatlar Ulusal Enstitüsü'ne kayıt oldu. Kendini destekleyen bir mücadele oyuncu oldu. 

1992'de başrollerini Russell Crowe ve Anthony Hopkins yer aldığı Wendy Robinson rolüyle oynadığı Ein Müdürü mit Herz adlı film ile Avustralya Film Enstitüsü En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülüne aday gösterildi. Toni Collette tiyatro sahnesinde'de yer alarak Sonya gibi, Sydney Theatre Company ile Anton Çehov 'un Vanya Dayı, isimli oyunlarda yansıttığı performansla eleştirmenlerden tam not almış En İyi Yeni Oyuncu seçilmiştir. 1994 yılında çalışmalarından ötürü Avustralya'da En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandı.

Filmografi

2018 Please Stand By
2018 Hereditary
2018 Hearts Beat Loud
2018 Velvet Buzzsaw
2017 XXX: Return of Xander Cage
2017 The Yellow Birds
2017 Fun Mom Dinner
2017 Unlocked
2017 Madame
2016 Jasper Jones
2016 Imperium
2015 Blinky Bill the Movie (Seslendirme)
2015 Miss You Already
2015 Krampus
2014 A Long Way Down
2014 Tammy
2014 Hector and the Search for Happiness
2014 The Boxtrolls (Seslendirme)
2014 Glassland
2013 The Way, Way Back
2013 Enough Said
2013 Lucky Them
2012 Hitchcock
2012 Mental
2011 Jesus Henry Christ
2011 Fright Night
2011 Foster
2009 Mary and Max (Seslendirme)
2008 The Black Balloon
2008 Hey, Hey, It's Esther Blueburger
2007 Evening
2007 Towelhead
2006 Little Miss Sunshine
2006 The Night Listener
2006 Like Minds
2006 The Dead Girl
2005 In Her Shoes
2004 The Last Shot
2004 Connie and Carla
2003 Japanese Story
2002 Changing Lanes
2002 About a Boy
2002 Dirty Deeds
2002 The Hours
2000 Shaft
2000 An American Tail: The Mystery of the Night Monster (Seslendirme)
2000 Hotel Splendide
2000 The Magic Pudding (Seslendirme)
1999 8½ Women
1999 The Sixth Sense
1998 The Boys
1998 Velvet Goldmine
1997 Clockwatchers
1997 The James Gang
1997 Diana & Me
1996 Così
1996 The Pallbearer
1996 Emma
1996 Lilian's Story
1995 Clockers
1994 This Marching Girl Thing (Kısa Film)
1994 Muriel's Wedding
1993 The Thief and the Cobbler (Seslendirme)
1992 Spotswood

Televizyon

2018 Wanderlust
2014 Devil's Playground
2013 Hostages
2012 Rake
2006 Tsunami: The Aftermath (TV Filmi)
2001 Dinner with Friends (TV Filmi)
1990 A Country Practice

Görev Aldığı Yapımlar

Toni Collette Fotoğrafları

Toni Collette Haberleri