Toni Servillo

Toni Servillo

Toni Servillo
Oyuncu

Doğum Tarihi: 25.1.1959

Doğum Yeri: Afragola, İtalya

İtalyan oyuncu ve tiyatro yönetmeni. Tam adı Marco Antonio 'Toni' Servillo'dur.

Servillo, 1959 yılında İtalya'nın Afragola kentinde dünyaya geldi. Müzisyen Peppe Servillo'nun kardeşidir.

Filmografi

2018 Loro
2017 Lasciati andare
2016 The Confessions
2013 Long Live Freedom
2013 The Great Beauty
2012 It Was the Son
2012 Dormant Beauty
2012 Il viaggio della signorina Vila (Anlatıcı)
2011 The Jewel
2010 Gorbaciof
2010 Noi credevamo
2010 A Quiet Life
2010 A View of Love
2009 L'ultima salita
2009 Deserto rosa
2008 Gomorrah
2008 Il Divo
2008 Non chiederci la parola (Anlatıcı)
2007 Il pianto della statua
2007 The Girl by the Lake
2007 Don't Waste Your Time, Johnny!
2005 Incidenti (Anlatıcı)
2004 The Consequences of Love
2004 Changing Destiny
2004 Notte senza fine
2001 One Man Up
2001 Red Moon
1998 Rehearsals for War
1997 The Vesuvians
1993 Rasoi (Ayrıca senarist)
1992 Death of a Neapolitan Mathematician

Televizyon

2014 Le voci di dentro
2004 Sabato, domenica e lunedì

Ödülleri

2014 David di Donatello - En İyi Erkek Oyuncu, The Great Beauty
2014 Golden Ciak - En İyi Erkek Oyuncu, The Great Beauty
2013 European Film Award - En İyi Erkek Oyuncu, The Great Beauty
2013 Italian Golden Globe - En İyi Erkek Oyuncu, The Great Beauty
2010 Rome Film Festival - En İyi Erkek Oyuncu, A Quiet Life
2009 David di Donatello - En İyi Erkek Oyuncu, Il Divo
2009 Nastro d'Argento - En İyi Erkek Oyuncu, Il Divo
2009 Golden Ciak - En İyi Erkek Oyuncu, Il Divo
2009 Italian Golden Globe - En İyi Erkek Oyuncu, Gomorrah
2008 Venice International Film Festival - Pasinetti Ödülü, The Girl by the Lake
2008 David di Donatello - En İyi Erkek Oyuncu, The Girl by the Lake
2008 Nastro d'Argento - En İyi Erkek Oyuncu, The Girl by the Lake
2008 European Film Award - En İyi Erkek Oyuncu, Gomorrah and Il Divo
2005 David di Donatello - En İyi Erkek Oyuncu, The Consequences of Love
2005 Nastro d'Argento - En İyi Erkek Oyuncu, The Consequences of Love
2005 European Film (People's Choice) Award - En İyi Erkek Oyuncu, The Consequences of Love
2001 Venice International Film Festival - Pasinetti Ödülü, Red Moon

Görev Aldığı Yapımlar

Toni Servillo Fotoğrafları

Toni Servillo Haberleri