Toprak Sergen

Toprak Sergen

Toprak Sergen
Oyuncu, Senarist, Yönetmen

Doğum Tarihi: 1.1.1968

Doğum Yeri: Ankara, Türkiye

Türk dublaj sanatçısı, müzisyen ve oyuncu.

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi, Tiyatro Yönetmenliği Bölümü'nde lisans ve Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde ön lisans eğitimi aldı. TRT'de radyo sunuculuğu, tv program yapımcılığı gibi görevlerde bulundu. Kısa bir süre Trabzon Devlet Tiyatrosunda, özel tiyatrolarda çalıştı. 'Albüm' adında bir müzik albümü de çıkaran Toprak Sergen, sanatçı Semih Sergen'in oğlu ve Burak Sergen'in kardeşi olup, sinema ve dizi filmlerde rol almayı sürdürüyor.

Filmografi

2020 Bir Türk Masalı
2017 Tatlı Şeyler
2016 Olanlar Oldu
2014 Piyasadan Büyük Alacağımız Var (Seslendirme)
2014 Fury (Seslendirme)
2011 Sen Kimsin?
2007 Ratatouille (Seslendirme)
2002 İçerideki
2002 Romantik
2000 Dinazor (Seslendirme)
1999 Kara Kentin Çocukları
1998 Joe Black (Seslendirme)
1997 Öldürme Üzerine Küçük Bir Film (Kısa Film)
1987 He-Man ve Kainatın Hakimleri (Seslendirme)

Televizyon

2017 Görünen Adam (Seslendirme)
2010 Sahne Klasikleri
2007 Başımın Belası (TV Filmi)
2006 Yalancı Yabancı (TV Filmi)
2005 Düşler ve Gerçekler
2005 Bendeniz Aysel
2002 Kurşun Asker
2001 Avcı
2000 Şöhret Tutkusu (TV Filmi)
2000 Zümrüt / Gözlerim Aklına Gelirse (TV Filmi)
2000 Kırık Zar (TV Filmi)
2000 Gelinlik Kız (TV Filmi)
2000 Gece Yarısı Hikayeleri (TV Filmi)
2000 Dedelerimi Evlendirirken (TV Filmi)
1999 Baba (TV Filmi)
1999 Aşkın Dağlarda Gezer
1998 Sıcak Saatler (Seslendirme)
1998 Herşey Oğlum İçin (TV Filmi)
1997 Sırtımdan Vuruldum
1997 Baba Evi
1997 Kara Melek
1996 Bizim Aile
1996 Ay Işığında Saklıdır (TV Filmi)
1995 Melek Apartmanı
1994 Sonradan Görmeler
1989 Hayat Ağacı (Seslendirme)
1987 Cesur ve Güzel (Seslendirme)
1987 Belene (İngilizce Seslendirme)
1984 Voltran: Evrenin Koruyucusu (Seslendirme)
1984 Charles İş Başında (Seslendirme)

Yönetmen

2020 Bir Türk Masalı

Senaryo

2020 Bir Türk Masalı

Görev Aldığı Yapımlar

Toprak Sergen Fotoğrafları

Toprak Sergen Haberleri

Portreler


Vizyondakiler