Toygun Ateş

Toygun Ateş

Toygun Ateş
Oyuncu

Doğum Tarihi: 2.06.1954

Ölüm Tarihi: 19.02.2021

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk dublaj sanatçısı, oyuncu ve yönetmen.

İstanbul Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunudur. Çok sayıda tiyatro oyununda oynayan Toygun Ateş, sinema oyunculuğuna 1976 yılında Mağlup Edilemeyenler filminde Gazete Çalışanı rolünü alarak başladı. O yıldan itibaren 100’den fazla ve dizi filminde oynadı. Seslendirme sanatçısı olarak hem seslendirme yönetmenliği hem çeşitli yapımlar için seslendirmeler yaptı. Sinema yönetmeni ve senaryo yazarı da olan Toygun Ateş, yeni projelerde oyuncu, yönetmen, senarist olarak yer almaya devam etti.

Toygun Ateş film çekimleri için bulunduğu Malatya'da 10 Şubat 2021'de koronavirüs testi pozitif çıkınca İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'ne kaldırıldı ve burada yoğun bakıma alındı. 19 Şubat 2021'de durumu ağırlaşan Ateş hastanede 66 yaşında hayatını kaybetti. Cenazesi İstanbul'a getirilen Ateş, Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

Filmografi

2021 Gizemli Köy
2020 Siyah İncinin Sırları
2019 Sokağın Çocukları
2018 Cin-i Ayet
2018 Ailecek Şaşkınız
2017 Atçalı Kel Mehmet
2017 Karımı Gördünüz mü?
2017 Eski Sevgili
2016 Kırıntılar
2016 Sokak Köpekleri Bal ile Betty
2016 Deccal 2
2015 Ekonomi Tıkırında
2014 Siccin: Büyü Haramdır
2012 Veledi Zurna
2012 Fetih 1453
2010 Hür Adam
2008 46 Numara
2006 Karagöz ve Hacivat (Ayrıca senarist ve yönetmen)
1994 Sevgili Oğlum (Ayrıca senarist)
1993 Göç
1993 19 Mayıs'tan 30 Ağustos'a
1990 Çiçekler Boy Verince
1988 Kolyeli Kadın (Video Filmi)
1988 Bebek Yüzlü
1987 Menekşeler Mavidir
1986 Suçumuz İnsan Olmak
1985 Suskun Duvarlar
1977 Ölmeyen Şarkı
1977 Cemil Dönüyor
1977 Bizim Kız

Televizyon

2019 Hercai
2019 4N1K: Yeni Başlangıçlar
2019 Vurgun
2019 Diriliş: Ertuğrul
2017 Ver Elini Aşk
2016 Tatlı İntikam
2016 İçerde
2016 Sevda Kuşun Kanadında
2015 Zeyrek ile Çeyrek (Mini Dizi)
2015 Muhteşem Yüzyıl: Kösem
2014 Şeref Meselesi
2014 Çırağan Baskını (Mini Dizi)
2014 Ağlatan Dans
2014 Kaçak
2013 Güzel Çirkin
2013 Karadayı
2013 Huzur Sokağı
2012 Kurtlar Vadisi: Pusu
2012 Fatmagül'ün Suçu Ne?
2012 İki Günlük Hürriyet (TV Filmi)
2011 Yaseminli Yuva
2011 Papatyam
2011 Arka Sokaklar
2010 İhanet
2010 Türkan
2010 Kader Çizgisi
2010 Kollama
2009 Kırık Kalpler - Ritmini Arayan Kalpler
2009 Aşk-ı Memnu
2009 Arka Sıradakiler
2006 Kanlı Hesaplaşma / Silahların Gölgesinde
2000 Yedi Numara
2000 Ruhların Cinayeti
1999 Veliler Serdarı / Hasan-ı Basri Hz.
1997 Çılgın Bediş
1996 Tatlı Kaçıklar
1996 Kaldırım Çiçeği
1995 Çiçek Taksi
1993 Yazlıkçılar
1993 Rabia
1993 Bir Kadın Bir Yaşam
1992 Yağmur Beklerken
1992 Burnumu Keser misiniz?
1991 Anneler Babalar ve Çocuklar
1990 Başka Olur Ağaların Düğünü
1990 Ah Şu Komşularımız
1989 Can Şenliği
1989 Bizimkiler
1989 Perihan Abla

Seslendirme

2009 Hz. Eyyüb'un Sabrı
1995 Oyuncak Hikayesi
1994 Kara Gün
1994 Beklenmeyen Misafir
1993 İbrahim Bin Ethem Hz. / İlahi Aşk
1993 Baharda Solanlar
1989 Ayaşlı ve Kiracıları
1988 İnatçı
1987 Kiracı
1986 Milyarder
1986 Bitmeyen Sevda

Görev Aldığı Yapımlar

Toygun Ateş Fotoğrafları

Toygun Ateş Haberleri