Tufan Taştan

Tufan Taştan

Tufan Taştan
Senarist, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 27.06.1988

Doğum Yeri: Ankara, Türkiye

Türk oyuncu, senarist, yapımcı ve yönetmen.

Sarar İlkokulu ve Batıkent Lisesi'ni Ankara'da tamamladıktan sonra 2005 yılında girdiği Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fizik Bölümü'nü ve 2007 yılında girdiği Ankara Üniversitesi Uzay Bilimleri Bölümü'nü yarıda bıraktı. Lisans eğitimini 2008-2012 yılları arasında Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümü’nde ve çift anadal ile İletişim Fakültesi’nde tamamladı.

2014 yılında başladığı Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi Yüksek Lisans programını ve 2017 yılında başladığı Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü Sahne Sanatları Yüksek Lisans programını tamamlamadan bıraktı.

Üniversite yılları boyunca Sahne Dışı, Kızıl Davul, Direniştesanat gibi sanat kolektiflerinin kuruluşunda yer aldı. Bu yapılarda sokak tiyatrosu, happening ve performans sanatı üzerine pratik ve teorik çalışmalar yaptı. Ürettiği projelerle Türkiye ve Avrupa'da birçok etkinlikte konuşmacı, metin yazarı, yönetmen ve oyuncu olarak yer aldı. Çeşitli dergi ve gazeteler için kültür-sanat alanında yazılar kaleme aldı.

Yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği Söz Uçar (2017), Vitrin (2014), Bir Kelime (2013), +Değer (2012), Ve Jülyet(2011) adlı kısa filmleriyle sinema dünyasına adım attı.

2021 yılında senaryosunu Barış Bıçakçı ile birlikte yazdığı, yapımcılığını İstanbul Digital Film ve Yapım-eki'nin üstlendiği ilk uzun metraj sinema filmi Sen Ben Lenin'i çekti.

2010 yılında kuruculuğunu üstlendiği Yapım-eki film işleri şirketi bünyesinde kısa filmlere ve projelere imza attı. Ulusal ve uluslararası festivallerde filmleriyle birçok ödül kazandı. Kısa film festivallerinde juri üyeliği görevini üstlendi. Cermodern Sanatlar Merkezi bünyesinde projesini yazdığı sinema ve görsel-işitsel sanatlar alanında faaliyetler gösteren CAVA Enstitü’nün (Cinema and Audio Visual Arts) İcra Kurulu Üyeliğini ve Program Yönetmenliğini yaptı.

2012-2015 yılları arasında Cermodern Sanatlar Merkezi ve Büyülü Fener Sinemaları’nda düzenlediği atölyeler, seminerler, masterclasslar aracılığıyla yüzlerce katılımcıyı amatör ve profesyonel olarak sinema serüveni ile buluşturdu.

CAVA Enstitü’de 'Bir Film Yaratmak', 'Gerilla Film Yapımı', 'Anlat Bana Sinama' gibi atölyelerin eğitmenliğini yaparak disiplinler arası film yapım uygulamalarını ve pratiklerini anlattı. Türk Eğitim Derneği'nin sinema çalışmalarında ve hizmetiçi eğitimlerinde öğrencilere ve öğretmenlere sinamalı dersler verdi.

2014-2016 yılları arasında TED, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TRT Radyo gibi kurumların projelerinde ve festivallerinde danışmanlık görevini üstelendi.

Filmografi

Yönetmen

2021 Sen Ben Lenin
2017 Söz Uçar (Kısa Film)
2014 Vitrin (Kısa Film)
2013 Bir Kelime (Kısa Film)
2012 Artı Değer (Kısa Film)
2011 Ve Jülyet (Kısa Film)

Yapımcı

2021 Sen Ben Lenin
2017 Söz Uçar (Kısa Film)
2014 Vitrin (Kısa Film)
2013 Bir Kelime (Kısa Film)
2012 Artı Değer (Kısa Film)
2011 Ve Jülyet (Kısa Film)

Senaryo

2021 Sen Ben Lenin
2017 Söz Uçar (Kısa Film)
2014 Vitrin (Kısa Film)
2013 Bir Kelime (Kısa Film)
2012 Artı Değer (Kısa Film)
2011 Ve Jülyet (Kısa Film)

Oyuncu

2011 Ve Jülyet (Kısa Film)

Görev Aldığı Yapımlar

  • Sen Ben Lenin, You Me Lenin, 2021, Yönetmen, Senarist, Yapımcı

Tufan Taştan Fotoğrafları

Tufan Taştan Haberleri