Tuna Orhan

Tuna Orhan

Tuna Orhan
Oyuncu

Doğum Tarihi: 21.1.1966

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk oyuncu.

1992 yılı M.S.Ü. Devlet Konservatuarı Oyunculuk Bölümü mezunudur. 1993 yılından bugüne Antalya Devlet Tiyatrosu’nda çalışmaktadır.

Mustafa Uğurlu ve Ahmet Uğurlu dayısıdır. Liseyi İstanbul’da Bahçelievler Lisesi’nde okudu. Okulun tiyatro kolunda çalıştı. Oyunculuğa 1982 yılında Bakırköy’de İdil Abla Çocuk Tiyatrosu'nda başladı. Bugüne kadar otuzun üzerinde tiyatro oyununda oyuncu olarak görev aldı. Görev aldığı oyunlar arasında; Geyikler Lanetler, Misafir, Ateşli Sabır, Haydi Karına Koş, Bütün Oğullarım bulunmaktadır. Aralarında Gol Kralı Sait Hop Sait, Kelebekler Özgürdür, Şarkıcı ve Abdülcanbaz oyunları da olan 25 tiyatro oyununa müzik yaptı.

Bazı kısa film çalışmalarında görev aldı. Aynı zamanda bu çalışmaların müziklerini yaptı.

Yönetmenliğini Yılmaz Erdoğan’ın yaptığı Vizontele Tuuba’da görev alan Tuna Orhan’ın ikinci sinema filmi Hokkabaz’dır. Hokkabaz filmi ile 18. Ankara Uluslararası Film Festivali Umut Veren Yeni Erkek Oyuncu Ödülünü aldı.

Filmografi

2018 Göktaşı
2017 Hep Yek 2
2017 Ay Lav Yu Tuu
2016 Çalgı Çengi İkimiz
2015 Hep Yek
2015 Can Tertip
2014 Yolunda A.Ş.- Çinçin Bağları Hikayesi
2011 Çalgı Çengi
2010 Memleket Meselesi
2008 Destere
2006 Hokkabaz
2003 Vizontele Tuuba

Televizyon

2017 Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz
2014 Sil Baştan
2014 Yalan Dünya
2013 Yüksek Giriş
2011 Seni Bana Yazmışlar
2010 Gönülçele
2009 Elveda Rumeli
2006 Azap Yolu
2005 Körfez Ateşi (Seslendirme)
2002 Yarım Elma
2001 Tatlı Hayat
2000 Melek Karım
1996 Gurbetçiler
1992 Issız Kule / Habbabe Hatun (TV Filmi - Ayrıca Müzik)

Ödülleri

2011 18. Uluslararası Altın Koza Film Festivali - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Memleket Meselesi
2007 18. Ankara Film Festivali - Umut Veren Yeni Erkek Oyuncu, Hokkabaz

Görev Aldığı Yapımlar

Tuna Orhan Fotoğrafları

Tuna Orhan Haberleri

Portreler


Vizyondakiler