Tuncay Çağıl

Tuncay Çağıl

Tuncay Çağıl
Oyuncu

Doğum Tarihi: 10.3.1978

Doğum Yeri: Amasya, Türkiye

Türk tiyatrocu, müzisyen, aktör.

Öğretmen bir baba ve ev hanımı bir annenin dört çocuğundan en büyüğü olarak dünyaya geldi. Babasının mesleği gereği çocukluğu Anadolu’yu gezmekle geçti. Ortaokul döneminin ardından baba mesleği olan memuriyete ilk adımını (T.S.K Mızıka Astsubay Hazırlama ve Sınıf Okulu Komutanlığı) devam etti. İsminden de anlaşıldığı üzere sanatın içerisinde kaybolma serüveni bu şekilde başlamış oldu. İlerleyen dönemlerde aldığı eğitimi hem ileri bir seviyeye taşıyabilmek hem de sanat hayatına daha iyi yön verebilmek adına çalışmalarına profesyonel anlamda hız verdi. Müzikle birlikte hayatına bir süre sonra dans ve tiyatro da girdi. 2012 yılında memuriyet görevinden istifa ederek sadece tiyatro ve oyunculukla ilgili bir kariyer yapma fikrini hayata geçirdi ve günümüze kadar geçen sürede birçok tiyatro oyununda yer aldı. Aynı zamanda TV ve Sinema projelerinde de yer alarak kendisini sürekli geliştirmeye devam etti.

2017-2018 sezonunda Talimhane Tiyatrosu ve Arcola Theatre ortak prodüksiyonu olan, aralarında Sibel Tüzün ve Serhat Tutumluer gibi isimlerin de olduğu bir ekiple Zülfü Livaneli'ye ait olan Mutluluk müzikalini Londra'dan Van'a kadar süren keyifli bir yolculukla sahneledik. 2018-2019 sezonuyla birlikte Zorlu PSM ve Talimhane Tiyatrosu ortak prodüksiyonu olan ve dünya klasikleri arasında parmakla gösterilen 9 Tonny ödüllü Damdaki Kemancı müzikalinde rol alacaktır.

Tutkuyla bağlandığı tango dansını çok iyi derecede yapmaktadır.

Filmografi

2018 Siccin 5
2018 Kırmızı Bisiklet
2017 Kızım ve Ben
2016 Nefrin
2013 Ocak Ayının İki Yüzü

Televizyon

2017 Diriliş: Ertuğrul
2017 Meryem
2015 Yunus Emre Aşkın Yolculuğu
2014 Elif
2013 Bir Aşk Hikayesi
2013 Huzur Sokağı
2013 Arka Sokaklar

Tiyatro

Padişah-ı Hali Osman
Bilal-i Habeşi
Yargıtatör
Carmela ve Paolino
Komşu Köyün Delisi
Pir Sultan Abdal
Son Altı Saat
Ömer Bin Hattab
Bir Milletin Umudu 'ASIM'
Mutluluk (Müzikal)
Damdaki Kemancı (Müzikal)

Görev Aldığı Yapımlar

Tuncay Çağıl Fotoğrafları

Tuncay Çağıl Haberleri