Turan Özdemir

Turan Özdemir

Turan Özdemir
Oyuncu

Doğum Tarihi: 10.11.1952

Ölüm Tarihi: 15.1.2018

Doğum Yeri: Muğla, Türkiye

Türk oyuncu ve seslendirme sanatçısı.

Hacettepe Üniversitesi, Devlet Konservatuvarı, Tiyatro Bölümü'nden mezun olan Özdemir, bir süre İzmir Devlet Tiyatrosu'nda görev yaptıktan sonra, İstanbul'a yerleşti. 2001 yılında kamera karşısına geçerek sinemada karar kılan oyuncu, en büyük çıkışını Dondurmam Gaymak filminde başrol oynayarak yaptı. Özdemir, reklam filmi ve dizilerde de rol almasının yanında, seslendirme sanatçılığı yapmaktadır.

21 Mayıs 2010 günü Bodrum'un Ortakent beldesinde yolun üzerindeki kedinin ezilmesini önlemeye çalışırken bir motosikletin çarpması sonucu ağır yaralandı. Yoğun bakımda kalan sanatçı 9 Haziran 2010 günü taburcu edildi.

Usta oyuncu 15 Ocak 2018'de Beykoz'daki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

Filmografi

2018 Bekçi
2018 Kiraz Zamanı
2017 Aç Kapıyı Çok Fenayım
2016 Mavi Bisiklet
2016 Mezarcı
2015 Sonsuz Bir Aşk
2014 Tersine
2014 Ammar: Cin Tarikatı
2014 Dursun Çavuş
2013 Size Deniz Getireceğim
2013 Bir Hikayem Var
2011 Entelköy Efeköy'e Karşı
2010 Gölgedeki Renkler
2009 Babam Büfe (Video Filmi)
2009 Hadigari Cumhur
2008 Yağmurdan Sonra
2008 Mevlana Aşkı Dansı
2008 Kurbanlık
2007 Mavi Gözlü Dev
2007 Adem'in Trenleri
2006 Dondurmam Gaymak

Televizyon

2017 Dostlar Mahallesi
2015 Sessiz Yalanlar (TV Filmi)
2011 Pis Yedili
2009 Zoraki Başkan
2009 Geniş Aile
2008 Üvey Aile
2008 Geç Gelen Bahar
2007 İki Yabancı
2005 İki Arada Aşk
2004 Kadın İsterse
2004 Cennet Mahallesi
2003 Kurtlar Vadisi
2003 Estağfurullah Yokuşu
2003 Kuzenlerim
2002 Çekirdek Aile
2002 Ekmek Teknesi
2002 Aslı ile Kerem
2001 Tatlı Hayat
2001 Derman Bey
2001 Yılan Hikayesi

Tiyatro

1998 Barış
1997 Oyunun Oyunu
1996 Şeytan Örümceği

Ödülleri

2006 13. Uluslararası Altın Koza Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu, Dondurmam Gaymak

Görev Aldığı Yapımlar

Turan Özdemir Fotoğrafları

Turan Özdemir Haberleri