Turgay Atalay

Turgay Atalay

Turgay Atalay
Oyuncu

Doğum Tarihi: 25.09.1981

Doğum Yeri: Kars, Türkiye

Türk oyuncu.

Kars/Kağızman ilçesine bağlı Yankıpınar Köyü Kaldırım Mahallesinde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Kağızman Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda tamamladı. Ailesiyle birlikte 1997 yılında İstanbul'a taşındı. İstanbul'a geldikten sonra Pendik Gülizar Zeki Obdan lisesine kayıt oldu ve bir yıl okuduktan sonra okuldan ayrıldı. Çeşitli iş yerlerinde çalıştı.

2001-2003 döneminde vatani görevini tamamladı. 2005-2007 döneminde Kadıköy Deneme Sahnesinde 2 yıl tiyatro eğitimi aldı. 2009-2011 döneminde açık öğretim lisesi eğitimini tamamladı. 2011-2014 döneminde Beykent Üniversitesi GSF Oyunculuk Bölümünden mezun oldu.

Filmografi

2021 Uzak Ülke
2019 Karınca
2017 Damat Koğuşu
2017 Bordo Bereliler Suriye
2016 Otuz Kuş (Video)
2015 Son Kuşlar
2015 Kafes
2011 Tutkunun İki Yüzü (Kısa Film)
2011 Film
2009 Nefes: Vatan Sağolsun

Televizyon

2014 Feleğin Rüzgarı
2014 Karadayı
2012 Yamak Ahmet
2011 Mavi Kelebekler
2011 Aşk ve Ceza
2009 Aşk Bir Hayal
2009 Arka Sokaklar
2008 Ölümsüz Kahramanlar
2007 Pars Narkoterör

Görev Aldığı Yapımlar

Turgay Atalay Fotoğrafları

Turgay Atalay Haberleri