Turgay Tanülkü

Turgay Tanülkü

Turgay Tanülkü
Oyuncu

Doğum Tarihi: 18.7.1953

Doğum Yeri: Uşak, Türkiye

Türk sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu.

Ankara Devlet Konservatuvarı tiyatro yüksek bölümünden 1976'da mezun oldu. Aynı yıl Ankara Devlet Tiyatrosu'nda göreve başladı. 1970-71 döneminde Leningrad'da Tiyatro Akademisi'nin drama kurslarına katıldı ve Psikojimnastik eğitimi aldı. Turgay Tanülkü Körler Okulu, Çocuk Islahevleri ve Türkiye'de 8 Bölge Cezaevinde tiyatro grupları kurdu. Halen kurduğu gruplarla çalışmalarını sürdürüyor.

Tanülkü 1987-89 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Sahne ve Görüntü Sanatları Tiyatro Anasanat Dalı Oyunculuk bölümünde rol ve sahne dersleri verdi. Sanatçı 1984'te Konya'da Uluslararası Reji ödülü aldı. 1988-89 döneminde, Ankara Yarı Açık Cezaevi Oyuncuları'nın oynadığı Yasalar ve İnsanlar ve Misafir adlı oyunlarla, reji dalında Alman Yeşiller Partisi Barış Ödülünü aldı. Ayrıca meslek hayatı boyunca birçok sinema, televizyon ve seslendirme çalışmaları da yapmıştır. Halen Devlet Tiyatroları sanatçı kadrosunda yer almaktadır.

Filmografi

2017 Çöpten Hikayeler (Kısa Film)
2017 Seni Gidi Seni
2015 Vicdan Ağacı
2015 Soğuk Ölüm
2015 Kanlı Postal
2015 Kabr-i Cin: Mühür
2015 Gül Ali (Kısa Film)
2015 En Güzeli
2014 Mutlak Adalet
2014 Kod Adı K.O.Z.
2014 Asasız Musa
2013 Pir u Paklar
2013 Halam Geldi
2013 Gelmeyen Bahar
2013 Bensiz
2012 Mevsim Çiçek Açtı
2012 Kızımı Kurtarın
2012 Karaoğlan
2011 Toprağa Uzanan Eller
2011 Paranormal İstanbul
2011 Hiç Rıza
2011 Bir Ses Böler Geceyi
2011 Üçgen (Kısa Film)
2010 Çakal
2010 Kars Öyküleri
2010 Günah Keçisi
2010 Eşrefpaşalılar
2010 D
2010 Ayrılık
2009 Çıngıraklı Top
2009 En Mutlu Olduğum Yer
2009 Cadde Hikayeleri
2008 İncir Çekirdeği
2008 Son Cellat
2008 Plajda
2008 Mıhlıçay Aşıkları
2008 Fırtına
2008 Devrim Arabaları
2007 Zincirbozan
2007 Yaşamın Kıyısında
2007 Mavi Gözlü Dev
2007 Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım
2007 Umut Adası
2006 Taş (Kısa Film)
2006 Rıza
2005 The İmam
2005 O Şimdi Mahkum
2004 Kayıp Cennet İnsanları
2004 Ayın Karanlık Yüzü
2000 Dar Alanda Kısa Paslaşmalar

Televizyon

2016 İmkansız Olasılık (TV Filmi)
2015 Ya Nasip Ya Kısmet (TV Filmi)
2015 Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz
2015 Güllerin Savaşı
2011 İnsan Aldandı
2011 Mor Menekşeler
2011 Kirli Oyunlar (TV Filmi)
2011 Farklı Boyut
2010 Hanımeli Sokağı
2010 Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi
2010 Aşk ve Ceza
2009 Kapadokya Düşleri
2008 Ziya'nın Ağıdı (TV Filmi)
2008 Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz (TV Filmi)
2008 Sevgili Düşmanım
2008 Kırmızı Işık
2008 Kendi Okulumuza Doğru
2008 Dur Yolcu
2008 Bir Varmış Bir Yokmuş
2007 Yalan Dünya
2007 Kuzey Rüzgarı
2007 Fikrimin İnce Gülü
2007 Duvar
2006 Arka Sokaklar
2006 Aloya
2005 Savcının Karısı
2005 Fırat Kenarında Yüzen Kayıklar (TV Filmi)
2005 Aşk Oyunu
2005 Acı Hayat
2004 Şubat Soğuğu
2004 Şeytan Ayrıntıda Gizlidir
2004 Küçük Yolcu (TV Filmi)
2004 Halk Düşmanı (TV Filmi)
2004 Cennet Mahallesi
2004 Büyük Buluşma
2004 Avrupa Yakası
2003 Kırık Ayna
2003 Kurtlar Vadisi
2003 Hırçın Menekşe
2002 Sırlar Dünyası / Sır Kapısı
2002 Beşik Kertmesi
2001 Çifte Bela
2001 Vay Anam Vay
2001 Dedem, Gofret ve Ben
2001 Aşkına Eşkıya
2000 Aşk Hırsızı
1999 Küçük Besleme
1996 Kurtuluş
1993 Ferhunde Hanımlar
1991 Kıssadan Hisseler

Görev Aldığı Yapımlar

Turgay Tanülkü Fotoğrafları

Turgay Tanülkü Haberleri