Turgut Ural

Turgut Ural

Turgut Ural
Senarist, Yönetmen

Doğum Tarihi: 28.2.1980

Doğum Yeri: Giresun, Türkiye

Türk yönetmen.

Lakabı Filim Adam'dır. Uzun yıllar, haber magazin ve çeşitli alanlarda kameramanlık ve şef kameramanlık yaptıktan sonra, görüntü yönetmenliğine geri dönmüştür. Son 8 yıldır ise Kültür Bakanlığı ve ulusal-uluslararası birçok uzun metraj projede yönetmenlik yapmıştır.

Filmografi

Yönetmen Olarak

2018 Nuri ile Nuriye
2018 Hayvanat Bahçesi
2018 Bir Salak İki Avanak
2017 Joker Çetesi
2017 Göç Yolu (Elveda Balkanlar)
2014 Yenilmeyi Düşünmedi
2014 Adanalı Meryem
2007 Kınalı Kuzular: Mehmet Akif Ersoy (TV Filmi)

Senarist Olarak

2018 Nuri ile Nuriye
2018 Hayvanat Bahçesi
2018 Bir Salak İki Avanak
2017 Joker Çetesi
2017 Göç Yolu (Elveda Balkanlar)

Görev Aldığı Yapımlar

Turgut Ural Fotoğrafları

Turgut Ural Haberleri

Portreler