Tuvana Türkay

Tuvana Türkay

Tuvana Türkay
Oyuncu

Doğum Tarihi: 3.10.1990

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk oyuncu. 

1990 yılında Bulgaristan göçmeni bir ailenin kızı olarak İstanbul'da doğan Tuvana Türkay, önce İstanbul Güneş Koleji'ni bitirdikten sonra eğitimine Beykent Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünde devam etmiştir. 2009'da yayınlanmaya başlayan Ayrılık dizisinde Kevok karakterini, 2011-2012 yıllarında ise Yer Gök Aşk dizisinde Bade Palalı karakterini canlandırmıştır. 2014-2015 yılında Kara Para Aşk dizisinde Bahar Çınar karakterini canlandırmıştır. Oyunculuğun yanı sıra şarkıcılıkla da ilgilenen Türkay, 2015 yılında Enbe Orkestrası'nın albümünde sözü müziği kendisine ait olan Ara Ne Olursun isimli parçayı seslendirmiş ve büyük beğeni kazanmıştır. Daha sonra Mustafa Ceceli aranjörlüğünde 'tuana' şarkısını coverlamıştır. Ayrıca şarkı sözü ve beste de yapmaktadır.

Filmografi

2017 Bir Nefes Yeter
2017 Olanlar Oldu
2016 Somuncu Baba Aşkın Sırrı
2016 Sen Sağ Ben Selamet
2015 En Güzeli
2015 Güvercin Uçuverdi
2015 Bizans Oyunları (Geym Of Bizans)
2013 Eksik Sayfalar

Televizyon

2016 Oyunbozan
2014 Kara Para Aşk
2012 Esir Sultan
2010 Nakş-ı Dil Sultan
2010 Yer Gök Aşk
2010 Fırat'ın Nar Bahçeleri
2009 Ayrılık
2008 Kollama
2007 Cumhur Cemaat

Görev Aldığı Yapımlar

Tuvana Türkay Fotoğrafları

Tuvana Türkay İle İlgili Haberler

Portreler


Vizyondakiler