Ufuk Bayraktar

Ufuk Bayraktar

Ufuk Bayraktar
Oyuncu, Senarist, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 12.9.1981

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk oyuncu.

Liseyi Gürsoy Koleji'nde okuduktan sonra üniversiteye gitmeme kararı aldı ve babası Cevahir Bayraktar'ın Cihangir'de işlettiği Firuzağa Kahvesi'nde çalışmaya başladı. Burada Zeki Demirkubuz tarafından keşfedildi ve yönetmenin Bekleme Odası ile Kader adlı filmlerinde rol aldı. Daha sonra Nuri Bilge Ceylan'ın İklimler, Semih Kaplanoğlu'nun Yumurta, Cemal Şan'ın Ali'nin Sekiz Günü ve Feo Aladağ'ın Ayrılık adlı filmlerinde rol aldı.

atv'de yayılanan Ezel dizisinde Tuncel Kurtiz'in oynadığı 'Ramiz Dayı' karakterinin gençliğini canlandırdı. Milat dizisinde ise onun çocukluğunu, genç oyuncu Hira Mert Yüce canlandırdı.

Merve Bayraktar ile evlidir ve Efe Cevahir adında bir oğlu vardır.

Filmografisi

2020 Dayı: Bir Adamın Hikayesi
2017 Geçmişteki Sır
2017 Miraç
2006 Beginner
2016 Dağ 2
2014 Kümes
2012 Yeraltı
2012 Toprağın Çocukları
2012 Bu Son Olsun
2012 Dağ
2012 Çanakkale 1915
2010 Memleket Meselesi
2010 Ayrılık
2008 Ali'nin Sekiz Günü
2008 Girdap
2006 Sıcak
2007 Yumurta
2006 Kader
2006 İklimler
2005 Fareler (Kısa Film)
2003 Bekleme Odası

Televizyon

2016 Sevda Kuşun Kanadında
2016 Vatanım Sensin
2015 MilaT
2009 Ezel
2009 Yeni Baştan
2007 Kartallar Yüksek Uçar
2007 Cennet Mahallesi
2000 Tirvana

Yönetmen

2014 Kümes

Yapımcı

2014 Kümes

Senaryo

2014 Kümes

Ödülleri

2006 Antalya Altın Portakal Film Festivali - Behlül Dal Genç Yetenek Özel Ödülü, Kader
2006 İstanbul Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu Ödülü, Kader
2006 Sinema Yazarları Derneği Ödülleri - Umut Veren Genç Oyuncu Ödülü, Kader

Görev Aldığı Yapımlar

Ufuk Bayraktar Fotoğrafları

Ufuk Bayraktar Haberleri