Uğur Kıvılcım

Uğur Kıvılcım

Uğur Kıvılcım
Oyuncu, Sanat Yönetmeni

Doğum Tarihi: 15.12.1942

Ölüm Tarihi: 27.11.2018

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk tiyatro ve sinema oyuncusu. 

Son yıllarda rol aldığı yapımlarda genelde nine karakterini canlandırdığı için Tonton Nine lakabıyla anılmıştır. Çocuk oyuncu olarak girdiği sinemada pek çok filmde rol aldı. Sekiz yaşında sahneye çıktı. İstanbul Şehir Tiyatroları'nda çalıştı. Uygulamalı sinema oyunculuğu, tiyatro ve seslendirme eğitimi alan sanatçı, çok sayıda dizi, film ve tiyatro oyununda rol aldı.

Uğur Kıvılcım, 'Kadın Değil Baş Belası' filminde darbukacı rolünü canlandırırken, 'Güllü' filminde hizmetçi, 'Bülbül Yuvası' filminde Zerrin, 'Adsız Cengaver' filminde Cabbar'ın başı vurulan eşi, 'Gelin Çiçeği' filminde gitarist Uğur, 'Yalancı' filminde Ayşe, 'Diyet' filminde işçilerden Şerife, 'Dünden Sonra Yarından Önce' filminde Mübeccel, 'Dudaktan Kalbe' dizisinde Huriye Yenge, 'Eyvah Babam' ve 'Eyvah Kızım Büyüdü' dizilerinde ise Latife Sultan rollerini oynadı.

Başarılı sanatçı, Şehir Tiyatroları'nda 1955'te 'Adını Çocuklar Koysun' ve 'Halanın Mirası' oyunlarında sahne aldıktan sonra 'Gizli Anne', 'Meraki', 'Harami Çeşmesi, 'Ali ve Küçük Hafiyeler', 'Kahvehane', 'Cyrano de Bergerac', 'Romeo and Juliet' ve 'Anna Karenina'nın da aralarında olduğu onlarca oyunda tiyatroseverlerle buluştu.

Semih Sezerli ile olan evliliğinden 1967 doğumlu Kıvılcım Sezerli adında bir oğlu vardır.

Uğur Kıvılcım 27 Kasım 2018 tarihinde İstanbul'da vefat etti.

Filmografi

2013 Sürgün İnek
2011 Bendeyar
2010 Mahpeyker Kösem Sultan
2009 Çıngıraklı Top
2001 Yeşil Işık
1993 Çöplükler Kraliçesi
1993 Beyaz Gece / Mehmet Emin Tokadi Hz.
1992 Kapıları Açmak
1991 Sonsuza Yürümek
1990 Yalnız Değilsiniz
1988 Sığıntı
1987 Dünden Sonra Yarından Önce
1976 Bu Nasıl Dünya
1974 Sabıkalı
1974 Kanlı Sevda
1974 Düşmanlarım Çatlasın
1974 Diyet
1973 Yalancı / Çok Yalnızım
1972 Kefenin Cebi Yok
1971 Güllü
1971 Gelin Çiçeği
1970 Gönül Meyhanesi
1970 Bülbül Yuvası
1969 Ölmüş Bir Kadının Mektupları
1969 Yanık Kaval
1969 Boş Çerçeve
1968 Kadın Değil, Baş Belası
1967 Samanyolu
1966 Şoför Deyip Geçmeyin
1966 Günahkar Kadın
1965 Şepkemin Altındayım
1965 Veda Busesi
1965 Uzakta Kal Sevgilim
1965 Turist Ömer Dümenciler Kralı
1965 Tehlikeli Adımlar
1964 Mualla
1964 Hostes Hanım
1964 Bir İçim Su
1964 Anne
1964 Anasının Kuzusu
1963 Üç Çapkın Gelin
1963 Çiçeksiz Bahçe
1963 Küçük Beyin Kısmeti
1963 Geçim Dünyası
1963 Genç Kızlar
1962 Memnu Meyva
1962 Lekeli Kadın
1962 Kıyma Bana Güzelim
1962 Kısmetin En Güzeli
1962 Kırmızı Karanfiller
1962 Biz de Arkadaş mıyız?
1962 Aşk Yarışı
1962 Aşk Merdiveni
1961 Tatlı Günah
1961 Acı Zeytin
1959 Tütün Zamanı
1959 Serseri
1959 Beklenen Bomba
1958 Ölümden de Acı
1958 Fakirler
1958 Ana Gibi Yar Olmaz
1957 Annemin Gözyaşları
1955 Yetim Yavrular
1955 Ebediyete Kadar
1954 Yaban Kız

Televizyon

2014 İki Dünya Arasında
2012 Muck
2011 İnsan Aldandı
2010 Yaprak Dökümü
2008 Cesaretin Var mı Aşka
2008 Ana Sözü (TV Filmi)
2008 Adak (TV Filmi)
2006 Tutkunum Sana
2005 Beşinci Boyut
2004 Yusuf Yüzlü
2004 Mavi Rüya
2004 Görünmez Adam
2004 Büyük Buluşma
2003 Serseri Aşıklar
2003 Bir Yıldız Tutuldu
2002 Yarım Elma
2002 Kuzenlerim
2001 Bizim Otel
2000 Üvey Baba
2000 Çarli İş Başında
2000 Eyvah Kızım Büyüdü
1999 Kurt Kapanı
1999 Ayşecik
1998 Eyvah Babam
1998 Baba Bana Reyting Al
1997 Can Ayşecik
1995 Çiçek Taksi
1995 Melek Apartmanı
1994 Gerilla (TV Filmi)
1993 Bir Kadın Bir Yaşam
1992 Mahallenin Muhtarları
1990 Kuş Sayfaları
1989 Yarı Şaka Yarı Ciddi (TV Programı)

Görev Aldığı Yapımlar

Uğur Kıvılcım Fotoğrafları

Uğur Kıvılcım Haberleri