Uğur Uludağ

Uğur Uludağ

Uğur Uludağ
Oyuncu, Senarist, Yönetmen

Doğum Tarihi: 27.9.1971

Doğum Yeri: Tunceli, Türkiye

Türk oyuncu, senarist, yönetmen.

27 Eylül 1971 senesinde Tunceli'de doğdu. Dört sene sonra İstanbul'a geldi. 4 yaşında ilkokula başladı, liseyi bitirdiğinde olması gereken yaştaydı. 1985 yılında AÇT ile profesyonel oldu, ilk turnesine çıktı. 1987'de ustası Cem Yalın ile tanıştı. 

1988 yılında Bakırköy Oyuncuları'na katılan oyuncu, 1990 Yılında Gökhan Semiz ile beraber 'Espri Standartları Enstitüsü Kurumu'nu yani E.S.E.K'i kurdu. 1991 yılında Müjdat Gezen Sanat Merkezi ile tanıştı. 1995 yılında E.S.E.K. profesyonel yaşama Gökhan Semiz'le birlikte yazılmış olan 'Tükürür Kaçarım' adlı oyunla merhaba dedi. Aynı sene 'En Alt Kattan Geliyorum' isimli oyunu yazdı ve yönetti. Gökhan Semiz' le birlikte 'Bizi Bağlamaz' adlı, 2 kişilik oyunu yapmaya karar verdi ve ertesi sezona o oyunu sahneledi. Aynı sezon 'Manda Adında Bir Alık' isimli oyunu yaptı. 1998-99 sezonunda 'Biz Evrimi Çok Sevmiştik' i yazdı ve yönetti. Los Angeles'ta düzenlenen, Radikal Alternatif Tiyatro Konferansı'ndan davet aldı ve gitti. Önce Meksika'ya; ardından Las Vegas'a ve son olarak Los Angeles'a yerleşti. Bu arada 'Godot'u İzlerken'i yazdı. Sonra askerliğini yapmak için Aydın'a geldi. Askerlik bittikten sonra 'Godot'u İzlerken'i sahneye koydu. 

2001 yılında, Türkiye'nin ilk bilim kurgu oyunu olan, 'Üçüncü Türden Yakın İlişkiler'i yazdı ve yönetti. Selim Naşit Genç Başarı, Rotary Club Yılın Tiyatro Sanatçısı ve Magazin Gazetecileri Derneği-En İyi Oyun ödülünü aldı. Dünyanın ilk devam oyununu 'Üçüncü Türden Yakın İlişkiler 2'yi yazdı, yönetti ve oynadı. Show Tv için 'Bekarlar' isimli bir dizi yaptı. Dizi iki bölümden sonra yayından kaldırıldı. Arkasından Yağmur Kaşifoğlu ile evlendi. Türkiye'nin ilk 'müzikli fantastik-komedi'si olan 'Tanrım Beni Baştan Yarat'ı yazdı, yönetti, oynadı. Bu arada 'Neredesin Firuze?' isimli filmde oynadı. Aynı zamanda bu filmin senaryosuna da rewrite yaptı. 'Bir İhtimal daha Var' adlı filmi yazdı ve yönetti. Aradaki birkaç reklam filminin arkasından '3. Tür' isimli bir dizi yaptı. Dizi yine yayından kalktı. Bunun üzerine '27 Numara' isimli oyunu yaptı. Sonrasında Cem Özer ve Nurgül Yeşilçay'ın oynayacağı 'Sen Olmasaydın' isimli oyunu yazdı. '3. Türden Yakın İlişkiler'i bir de roman olarak daha da geliştirmek suretiyle yazdı. Sonrasında 'Bir İhtimal Daha Var' isimli filmin senaryosunu yazdı ve yönetti. Filmin ardından 'Kaygan Zemin' isimli oyun ortaya çıktı. Aynı zamanda, başrolünde Adrian Sparks'ın oynadığı, PAPA isimli, İngilizce bir oyunun yapımcılığını üstlendi. Oyunu, alt yazıyla Türkiye'de vizyona soktu. Bu arada 'Kadri'nin Götürdüğü Yere Git', filminin senaryosunu yazdı. 

'Sen Olmasaydın' isimli oyunu New York'ta sahneye koydu. Ardından Üçüncü Türden Yakın İlişkiler - BAŞLANGIÇ isimli dünyanın ilk prequel tiyatro oyununu gerçekleştirdi. Sonrasında 2 kişilik bir oyun olan Bi Oyun Varmış'ı yazdı, yönetti ve oynadı. Eşinden boşandıktan sonra gittiği Los Angeles'ta Kalpteki Delik isminde bir senaryo yazdı. Sonra yeniden ülkeye dönerek Necmiq ve EX S isimli oyunları yazıp yönetti.

Filmografi

Yönetmen Olarak

2017 Tatlı Şeyler
2006 Bir İhtimal Daha Var

Senarist Olarak

2017 Tatlı Şeyler
2014 Stajyer Mafya
2008 Kadri'nin Götürdüğü Yere Git
2006 Bir İhtimal Daha Var
2004 Üçüncü Türden Yakın İlişkiler (TV Dizisi)
2004 Çınaraltı (TV Dizisi)
2004 3. Tür (TV Dizisi)
2003 Bekarlar (TV Dizisi)

Oyuncu Olarak

2017 Tatlı Şeyler
2016 Bir Şey Değilim
2016 Arka Sokaklar (TV Dizisi)
2012 N'apcaz Şimdi?
2008 Kadri'nin Götürdüğü Yere Git
2004 3. Tür (TV Dizisi)
2003 Neredesin Firuze? (TV Dizisi)
2003 Bekarlar (TV Dizisi)
2000 Yıldız Tepe
1996 Gurbetçiler (TV Dizisi)

Oyunlar

2016 EX S
2014 Necmiq
2012 Bi Oyun Varmış
2011 Üçüncü Türden Yakın İlişkiler: BAŞLANGIÇ
2009 Lysistratamsı
2007 Kaygan Zemin
2005 27 Numara
2005 Sen Olmasaydın
2004 Tanrım Beni Baştan Yarat
2002 Üçüncü Türden Yakın İlişkiler-2
2001 Üçüncü Türden Yakın İlişkiler
2000 Godot'yu İzlerken
1999 Biz Evrimi Çok Sevmiştik
1999 Doğu Yakasının Hikayesi
1998 Manda Adında Bir Alık
1997 Bizi Bağlamaz
1996 En Alt Kattan Geliyorum
1995 Tükürür Kaçarım
1990 Tükürür Kaçarım (Amatör)

Görev Aldığı Yapımlar

Uğur Uludağ Fotoğrafları

Uğur Uludağ Haberleri

Portreler


Vizyondakiler