Uğur Yücel

Uğur Yücel

Uğur Yücel
Müzik, Oyuncu, Sanat Yönetmeni, Senarist, Seslendirme, Yönetmen

Doğum Tarihi: 26.5.1957

Doğum Yeri: İstanbul, TÜRKİYE

Türk oyuncu, senarist, yapımcı ve yönetmen.

Aslen Vanlıdır. İstanbul Belediye Konservatuvarı Tiyatro bölümünü bitirdi. 1975-1984 yılları arasında Kenter Tiyatrosu, Tef Kabare Tiyatrosu, Dormen Tiyatrosu ve Şan Müzikholü’nde çeşitli oyunlarda oynadı. Selamsız Bandosu ve Muhsin Bey (1987) adlı filmlerdeki rolleri ile büyük çapta beğeni topladı. Bunların dışında, Sezen Aksu ve Müjde Ar ile ayrı ayrı sahne şovları yaptı.

Televizyonda, Aziz Ahmet, Karanlıkta Koşanlar, Alacakaranlık ve Hırsız Polis gibi dizilerde oynadı; bunlardan Karanlıkta Koşanlar'ın tamamını ve Alacakaranlık'ın bazı bölümlerini (Alican Yücel takma adıyla) yönetti. Karanlıkta Koşanlar dizisinin senaryosunu, Ahmet Ümit'in polisiye öyküsünden uyarlayarak yazdı; Alacakaranlık'ın yazımına da katkıda bulundu.

Arabesk'le, ‘Sinema Yazarları Derneği En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu’, Muhsin Bey'le Antalya Film Festivali’nde ‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu’ ödüllerini aldı. İlk sekiz bölümünü çektiği İkinci Bahar adlı TV dizisiyle İletişim Fakültesi En İyi TV Yönetmeni Ödülü'nü aldı. Gemide ve Laleli’de Bir Azize filmlerinin müziklerini yaptı.

Yönettiği ilk film olan Yazı Tura ile Antalya Film Festivali En İyi Film, En İyi Senaryo, En İyi Yönetmen ödülleri dahil 11 ödül aldı. 2007 yılında sona eren Hırsız Polis isimli dizide rol aldı ve başrollerini Türkan Şoray ile birlikte paylaştığı Hayatımın Kadınısın adlı filmi çekti. 2008 yılında Türkiye'de bir ilk olan Kolay Gelsin adlı doğaçlama sit-com denemesinin yönetmeni oldu, ama proje uzun ömürlü olmadı.

2008-2010 yılları arasında yayınlanmış olan Canım Ailem adlı TV dizisinde başrol oynamıştır. Kendi yönettiği Ejder Kapanı adlı sinema filminde Kenan İmirzalıoğlu, Nejat İşler, Berrak Tüzünataç ve Ceyda Düvenci ile birlikte başrolü paylaşmıştır. Oyuncu 2013 yılında Aramızda Kalsın adlı dizide Bahattin karakterini canlandırdı. 2017 yılında İçerde adlı dizide Kudret Sönmez karakterini canlandırdı.

Oyuncu Derya Alabora ile evlidir.

Filmografi

Yönetmen

2014 Soğuk
2013 Benim Dünyam
2010 Ejder Kapanı
2006 Hayatımın Kadınısın
2004 Yazı Tura

Yapımcı

2004 Yazı Tura

Senaryo

2014 Soğuk
2006 Hayatımın Kadınısın
2004 Yazı Tura

Oyuncu

2019 Yüzleşme
2019 Cinayet Süsü
2018 Nefes Nefese
2018 Muhteşem İkili
2017 İçerde
2016 Familya
2015 Yaktın Beni
2013 Benim Dünyam
2010 Ejder Kapanı
2009 New York, I Love You
2009 Aşka Ruhunu Kat
2006 Hayatımın Kadınısın
2000 Balalayka
1996 Eşkıya
1987 Selamsız Bandosu
1987 Muhsin Bey
1987 Arabesk
1986 Teyzem
1986 Milyarder
1985 Aşık Oldum

Televizyon

Yönetmen

2001 Karanlıkta Koşanlar
1999 İkinci Bahar

Yapımcı

2003 Alacakaranlık

Senaryo

2001 Karanlıkta Koşanlar
1994 Aziz Ahmet

Oyuncu

2019 Yüzleşme
2018 Nefes Nefese
2018 Muhteşem İkili
2017 İçerde
2016 Familya
2013 Aramızda Kalsın
2012 Aşk ve Ceza
2008 Canım Ailem
2006 Hırsız Polis
2003 Alacakaranlık
2001 Karanlıkta Koşanlar
1994 Aziz Ahmet

Görev Aldığı Yapımlar

Uğur Yücel Fotoğrafları

Uğur Yücel Haberleri