Ülkü Duru

Ülkü Duru

Ülkü Duru
Oyuncu

Doğum Tarihi: 24.8.1965

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk oyuncu. 

Saint Pulchery ve Dame de Sion mezunudur. Beş yaşındayken, Belediye Konservatuvarı Bale bölümüne başladı. Sonrasında, okuluna devam etmekteyken konservatuvarın tiyatro bölümünü bitirdi. Özellikle Eşkıya filmi ve Aliye dizisindeki Nusret karakteriyle tanınır.

İstanbul Devlet Tiyatrosu oyuncusudur. 1998 yılında sert bir öğretmeni oynadığı Miss Margarida Yöntemi oyunu sırasında bir seyircinin kendisine tokat atması, çeşitli tartışmalara yol açtı. İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda Yangın Duası, Kır ve Vahşet Tanrısı oyunlarında oynamıştır.

Son olarak, Yangın Duası oyununun da yazarı ve oyuncusu olan Berkun Oya'nın yönettiği İyi Seneler - Londra filminde, Zuhal Olcay'la başrolleri paylaşmıştır. Filmin, ilk kez 26. İstanbul Film Festivalinde gösterilmesi planlanmış; ancak bazı teknik sorunlar nedeniyle, gösterim iptal edilmiştir.

Kendisi gibi oyuncu olan İştar Gökseven'le evlidir. Yazar Orhan Duru'nun kardeşidir.

Filmografi

2018 Dört Köşeli Üçgen
2016 Olanlar Oldu
2015 Hayalet Dayı
2014 Pek Yakında
2012 Yabancı
2007 İyi Seneler - Londra
2003 Yazı Tura
1996 Eşkıya
1995 Yer Çekimli Aşklar
1993 C-Blok
1992 Gölge Oyunu
1974 Salak Milyoner
1971 Sinderella Kül Kedisi

Televizyon

2017 Seni Kimler Aldı
2017 Kızlarım İçin
2012 Şubat
2012 Son
2010 Mükemmel Çift
2008 Sınıf
2008 Karamel
2004 Aliye
2000 Bizim Çocuklar
1994 Kaygısızlar
1992 Gülen Ayva Ağlayan Nar
1989 Samanyolu

Tiyatro

2014 Yaşamak Denen Bu Zahmetli İş
2010 Bay Hiç
2009 Vahşet Tanrısı
2004 Yangın Duası
2003 Kır
1999 Kanlı Düğün
1997 Miss Margarida Yöntemi
1996 Sekiz Kadın
1992 Savaş Yorgunu Kadınlar 
1991 Oresteia
1989 Batı Yakasının Hikayesi
1987 Önemli Adam
1985 Ah Şu Gençler 
1984 Sevgili Doktor
1984 Lysistrata
1983 Limon
1982 Hayaletler Sonatı
1979 Deli Dumrul
1971 Mavi Kuş

Ödülleri

2014 2. Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri - Yılın Kadın Oyuncusu, Yaşamak Denen Bu Zahmetli İş
2010 15. Sadri Alışık Ödülleri - Komedi Dalında En İyi Kadın Oyuncu, Vahşet Tanrısı
2008 13. Sadri Alışık Ödülleri - Jüri Özel Ödülü, İyi Seneler Londra
2008 Strasbourg Uluslararası Bağımsız Film Festivali - En İyi Kadın Oyuncu, İyi Seneler Londra
2005 5. Lions Tiyatro Ödülleri - Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu, Yangın Duası
1988 Avni Dilligil Ödülleri - En İyi Kadın Oyuncu, Önemli Adam
1984 Sanat Kurumu Ödülleri - Övgüye Değer Kadın Oyuncu, Limon

Görev Aldığı Yapımlar

Ülkü Duru Fotoğrafları

Ülkü Duru Haberleri

Portreler


Vizyondakiler