Ümit Çırak

Ümit Çırak

Ümit Çırak
Oyuncu

Doğum Yeri: İzmir, Türkiye

Türk, Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu. Özelikle Süper Baba dizisinde oynadığı Nihat'ın çırağı rolüyle tanınır.

1987 yılında İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümüne girdi, 1991 yılında Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro bölümüne girdi ve 1993 yılında Oğuz Aral'ın pandomim asistanlığına başlamıştır.
Aynı yıl MSM'de Savaş Dinçel'lin yönettiği bir oyunla ilk profesyonel sahne deneyimini yaşayan Çırak, 1995 yılında mezun oldu. Daha sonra Hadi Çaman Yeditepe Oyuncuları, Nedim Saban'ın Tiyatrokare ve Ferdi Merter'in Çığır Sahne'sinde rol almış, ilk oyununun ardından Süper Baba dizisinde oynamış ve uzun süre tiyatro ile sinema ve televizyon dizilerini beraber yürütmüştür.
1997 yılından 2002 yılına kadar Müjdat Gezen Sanat Merkezi pandomim öğretmenliği de yapan sanatçı, 2005 yılında bir filmde yönetmenlik üstlenmiş, reklam filmlerinde de oynamış, 2006 yılında Ekol Drama Sanat Evi Kamera Önü Oyunculuğu Eğitmenliğine başlamıştır. 2007 yılında kurduğu Çağdaş Sinema Oyunculuk Atölyesi`nde Ali Düşenkalkar, Ahmet Cemal, Alin Taşçiyan ve Senem Oluz ile birlikte sinema oyunculuğu üzerine eğitim vermiştir.
2009 Yılında yeni yapılanması ile ( 3 M.O.T.A )Ümit Çırak Modern Oyunculuk Teknikleri Atölyesi'ni kurmuştur. Halen sinema, tiyatro ve dizi oyunculuğuna devam etmektedir.

Filmografisi:
Güney Doğu Hikayeleri - Önce Vatan ( TV ) ( 2010 )
O-kul (2009)
Lodos (2008)
Fırtına - 2008
Son Ağa (TV) - 2008
Ulak - 2007
Adem'in Trenleri - 2007
Eve Giden Yol 1914 - 2006
Kabuslar Evi: Uyur Gezerler - 2006
Ezo Gelin (TV) - 2006
Sis ve Gece - 2006
Kızlar Yurdu (TV) - 2006
Dayı (TV) - 2004
Çemberimde Gül Oya (TV) - 2004
Pilli Bebek (TV) - 2003
Martılar Açken - 2002
Çamur - 2002
Yeditepe İstanbul - 2001
Filler ve Çimen - 2000
Leoparın Kuyruğu - 1998
Üçüncü Sayfa - 1998
Masumiyet - 1997
Sıdıka (TV) - 1997
Baba Evi (TV) - 1997
Eşkıya - 1996
Süper Baba (TV) - 1993

Görev Aldığı Yapımlar

Ümit Çırak Fotoğrafları

Ümit Çırak Haberleri

Portreler


Vizyondakiler