Umur Turagay

Umur Turagay

Umur Turagay
Oyuncu, Yönetmen

Doğum Tarihi: 1.1.1959

Doğum Yeri: Ankara, Türkiye

Türk yönetmen.

1976’da Sorbonne Akademisi’nde Politika eğitimi aldı ve sinema ile ilgilenmeye başladı. Paris’te reklam filmleri çekti. 1997 yılında ilk uzun metrajlı filmi Karışık Pizza’yı çekmek için Türkiye’ye döndü. Ayrıca klip ve reklam filmlerinin yönetmenliğini üstlendi. Karışık Pizza (1998), Suskunlar (2012) yapımları ve 17 Mayıs (2005) belgeseli ile tanınmıştır.

Filmografi

Yönetmen

2020 Güzelliğin Portresi
2016 İkimizin Yerine
2005 17 Mayıs (Belgesel)
2005 Unutulmaz Maçlar
1998 Karışık Pizza

Televizyon

2016 Ölene Kadar
2014 Hayat Hanım
2012 Suskunlar

Yapımcı

2005 17 Mayıs

Oyuncu

1994 Aşk Ölümden Soğuktur

Görev Aldığı Yapımlar

Umur Turagay Fotoğrafları

Umur Turagay Haberleri

Portreler