Umut Demirdelen

Umut Demirdelen

Umut Demirdelen
Oyuncu

Doğum Tarihi: 18.1.1953

Doğum Yeri: Ankara, Türkiye

Türk oyuncu.

Tam adı Arif Umut Demirdelen'dir. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü mezunudur. Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde canlandırdığı Amerikalı Üstad rolüne ithafen Üstad namıyla tanınmaktadır. 

Tiyatro deneyimleri arasında Opera Komik, Parpagon, Abdulcambaz, Komedi Sanatı, Ölüler Konuşmak İster bulunmaktadır.

Filmografi

2018 Karantina XII
2007 Zincirbozan
2002 Abdülhamit Düşerken
2001 Derviş
1994 İş
1994 Karanlık Sular
1989 Şöhret Tutkusu

Televizyon

2015 Söz
2015 Kurtlar Vadisi Pusu
2011 Kurşun Bilal
2006 Yaprak Dökümü
2006 Yalancı Yarim
2006 Sahte Prenses
2005 Çat Kapı
2005 Beşinci Boyut
2004 Kadın İsterse
2004 Gizli Dünyalar
2004 Avrupa Yakası
2003 Şarkılar Seni Söyler
2003 Kırık Ayna
2002 Sırlar Dünyası / Sır Kapısı
2002 En Son Babalar Duyar
2000 Üvey Baba
2000 Merkezi Haber Merkezi
1999 Yüzleşme
1999 Küçük Besleme
1999 Bizim Sokak
1998 Mercan Kolye (TV Filmi)
1996 Nefes Alamıyorum (TV Filmi)
1996 Kurtuluş
1994 Şehnaz Tango
1993 Tanrı Misafiri

Görev Aldığı Yapımlar

Umut Demirdelen Fotoğrafları

Umut Demirdelen Haberleri

Portreler