Umut Kurt

Umut Kurt

Umut Kurt
Oyuncu

Doğum Tarihi: 17.4.1981

Doğum Yeri: Erzincan, Türkiye

Umut Kurt, Beynelmilel filmi ve Hatırla Sevgili dizisiyle tanınan oyuncu.

Tiyatroya 1997 yılında amatör olarak başladı. Müjdat Gezen Sanat Merkezi Konservatuarı'ndan mezun olduktan sonra Beşiktaş Kültür Merkezi oyuncularına katıldı.

Oyunculuğu kadar bağlama çalması ve türkü söylemesi de öne çıkan yönlerindendir.


Filmografi


  • Güneydoğudan Öyküler 'Önce Vatan', (2010) - (Oğuz Yılmazer)
  • Gönülçelen, (2010) - (Cihan)
  • Acemi Muezzin (2009) - (Ali)
  • Güz Sancısı (2009) - (Ferit)
  • Düğün Şarkıcısı (2008) - (Bayram Bülbül)
  • Beynelmilel (2006) - (Haydar Arıkan)
  • Bir Demet Tiyatro (2006)
  • Hatırla Sevgili (2006-2008) - (Yaşar Çiftçioğlu)
  • Organize İşler (2005) - (Tabutçu)
  • Acı Hayat (2005) - (Kuaför)
  • Kalp Gözü (2004) - (Sokaktaki Tinerci)
  • Metropol Kabusu (2003)
  • Babam Sağolsun(2011) - (İsmail)
  • Mor Menekşeler(2011) - (Ömer Hayali)

Görev Aldığı Yapımlar

Umut Kurt Fotoğrafları

Umut Kurt Haberleri

Portreler


Vizyondakiler