Ushan Çakır

Ushan Çakır

Ushan Çakır
Oyuncu

Doğum Tarihi: 23.05.1984

Doğum Yeri: İzmir, Türkiye

Türk oyuncu.

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndan mezun olduktan sonra yüksek lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde Kültürel Çalışmalar alanında tamamladı. Oyunculuk yapmaya 2003 yılında Bir İstanbul Masalı dizisiyle başlamıştır. Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi (2011), Leyla ile Mecnun (2011-2012), Uzun Hikaye (2012) ve 5. Odessa Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandığı Sev Beni (2013) gibi yapımlarla tanınmıştır.

Filmografi

2021 Diyalog
2021 Beni Çok Sev
2021 Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü?
2020 Bir Nefes Daha
2020 Bittim Ölüyorum
2019 Beni Yanlış Anlama Ama (Kısa Film)
2019 İkinci Gece (Kısa Film)
2019 Omar ve Biz
2019 I Am You
2017 Cingöz Recai
2013 Sev Beni
2012 Uzun Hikâye
2012 Sultan
2011 Dedemin İnsanları
2011 Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi
2008 Başka Semtin Çocukları

Televizyon

2021 Kırmızı Kamyon
2020 Menajerimi Ara
2020 Ya İstiklal Ya Ölüm (Mini Dizi)
2020 Rise of Empires: Ottoman (Mini Belgesel)
2019 Ferhat ile Şirin
2019 Avlu
2018 Ufak Tefek Cinayetler
2018 Masum Değiliz (Mini Dizi)
2017 Kara Yazı
2017 Muhteşem Yüzyıl: Kösem
2016 Hayat Mucizelere Gebe (Seslendirme)
2015 Kara Ekmek
2014 Kurt Seyit ve Şura
2013 20 Dakika
2012 Kayıp Şehir
2012 Leyla ile Mecnun
2010 Güneydoğu'dan Öyküler - Önce Vatan
2005 Belalı Baldız
2003 Evlat (TV Filmi)

Görev Aldığı Yapımlar

Ushan Çakır Fotoğrafları

Ushan Çakır Haberleri