Üstün Asutay

Üstün Asutay

Üstün Asutay
Oyuncu

Doğum Tarihi: 1.1.1938

Ölüm Tarihi: 4.8.2020

Doğum Yeri: İstanbul, Türkiye

Türk oyuncu.

1938 doğumlu olan ve henüz yedi yaşındayken tiyatro ile tanışan Üstün Asutay, ilk derslerini Bakırköy Halkevi'nde Münir Özkul ve Kenan Pars'tan aldı. Türk Ticaret Bankası Çocuk Tiyatrosu ve Ali Baba Çocuk Tiyatrosu'nda ve çeşitli topluluklarda uzun yıllar çok sayıda oyunda oynadı. 1993 yılında Ergun Köknar, Tarık Akan ve Cem Karaca ile birlikte Bakırköylü Sanatçılar Derneği (BASAD)'ın kurucu üyeleri arasında yer alarak başkanı oldu. Üstün Asutay, BASAD'ın Onursal Başkanlığını da yürütmekteydi. Kamera karşısına da geçerek sinema ve dizi filmlerde görev yapan Asutay, kendisi gibi tiyatro sanatçısı olan Mert Asutay'ın da babasıdır.

Filmografi

2000 Oyunbozan
1991 İmdat ile Zarife
1988 Arabesk
1987 Al Gülüm Ver Gülüm (Video)
1987 Selamsız Bandosu
1986 Güldürme Beni
1986 Şaka Maka (Video)
1966 Oduncunun Çocukları
1964 Aydedeye Gidiyoruz

Televizyon

2003 Aşk Olsun
2001 Tatlı Hayat
2000 Şemsi Paşa Pasajı
1998 Kızım Osman
1997 Yalan (TV Filmi)
1995 Durum Bundan İbaret
1995 Evdekiler
1994 Mutlu Günler
1993 Son Fasıl
1993 Bizim Mahalle
1992 Üç Aşağı Beş Yukarı
1991 Vatandaş Ahmet Efendi
1990 Ah Şu Komşularımız
1987 Uzaylı Zekiye
1986 Kuruntu Ailesi

Görev Aldığı Yapımlar

Üstün Asutay Fotoğrafları

Üstün Asutay Haberleri

Portreler