Vahide Gördüm

Vahide Gördüm

Vahide Gördüm
Oyuncu

Doğum Tarihi: 13.06.1965

Doğum Yeri: İzmir, Türkiye

Türk tiyatro, film ve dizi oyuncusu.

Asıl adı Vahide Perçin'dir. Kendisi gibi oyuncu Altan Gördüm'le olan evliliğinden dolayı Gördüm olan soyadını 2013 yılında boşandıktan sonra tekrar Perçin olarak değiştirmiştir. 

Yunanistan göçmeni bir ailenin kızı olarak dünyaya gelen Perçin'in babası kamyon şoförü, annesi ev hanımıydı. Lisede grafik okudu, daha sonra İktisat Fakültesine girdi ama hedefinde oyuncu olmak vardı. Tekrar girdiği üniversite sınavında bu kez 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü'nü kazandı ve burayı birincilikle bitirdi. Okuldan mezun olunca Ankara'ya yerleşti ve Ankara Sanat Tiyatrosu bünyesine katıldı. Daha sonra Devlet Tiyatrosu'nun teklifini kabul edip Adana'ya gitti.

2003 yılında Bir İstanbul Masalı dizisindeki Suzan Kozan rolü ile televizyon dünyasına adım attı. Hemen arkasından Hırsız Polis dizisindeki Fulya rölüyle seyirci karşısına çıktı. 2006'da İlk Aşk filminde Çetin Tekindor ile başrolü paylaştı. Vahide Perçin, 2007 yılından 2010 yılına kadar Annem adlı dizide Zeynep Eğilmez karakterini canlandırdı. Adını Feriha Koydum dizisinde başrol oyuncusu olarak Zehra Yılmaz karakteriyle yer alırken sağlık sorunları nedeniyle 3. sezondan itibaren dizide yer almadı. Private Practice adlı dizinin uyarlaması olan Merhaba Hayat adlı yeni bir medikal dizide Yetkin Dikinciler, Seda Güven, Nihan Büyükağaç, Yasemin Sanino, Melike Güner ve Keremcem ile doktor rolünde oynadı. Muhteşem Yüzyıl dizisinde Hürrem Sultan karakterini canlandıran Meryem Uzerli'nin diziden ayrılmasından dolayı 3. sezonun son bölümünden itibaren Hürrem Sultan karakterini canlandırmıştır.

Vahide Perçin 1991'de AST oyuncusu Altan Gördüm ile evlendi ve eşinin soyadını aldı. 1994'te kızları Alize dünyaya geldi. 2011'de meme kanserine yakalandı ve tedavi gördü. 2013 yılında eşinden ayrıldı.

Filmografi

2018 Kapı
2014 Ayhan Hanım
2011 Labirent
2010 Zefir
2010 Bahar Soğuk Geçecek (Kısa Film)
2008 Devrim Arabaları
2007 İyi Seneler - Londra
2007 La (Kısa Film)
2006 İlk Aşk
2004 Anlat İstanbul

Televizyon

2018 Bir Zamanlar Çukurova
2016 Anne
2015 Göç Zamanı
2013 Muhteşem Yüzyıl
2012 Merhaba Hayat
2012 Göç
2012 Adını Feriha Koydum
2010 Es Es
2008 Annem
2006 Kilit (TV Filmi)
2006 Hırsız Polis
2003 Bir İstanbul Masalı

Ödülleri

2014 33. İstanbul Film Festivali - En İyi Kadın Oyuncu, Ayhan Hanım
2007 14. Uluslararası Altın Koza Film Festivali - En İyi Kadın Oyuncu, İlk Aşk

Görev Aldığı Yapımlar

Vahide Gördüm Fotoğrafları

Vahide Gördüm Haberleri