Verónica Echegui

Verónica Echegui

Verónica Echegui
Oyuncu

Doğum Tarihi: 16.6.1983

Doğum Yeri: Madrid, İspanya

İspanyol aktris. Asıl adı Verónica Fernández Echegaray'dır.

'My Name is Juani' filmindeki rolüyle En İyi Yeni Kadın Oyuncu; 'My Prison Yard' ve 'Katmandu Lullaby' filmlerindeki rolleri için ise En İyi Kadın Oyuncu dallarında üç kez Goya ödüllerine aday gösterildi. 59. Uluslararası Berlin Film Festivali'nde, Shooting Stars Award ile  onurlandırılan on Avrupalı oyuncudan biridir.

Filmografi

2017 Lasciati andare
2016 Don't Blame the Karma for Being an Idiot
2016 You're Killing Me Susana
2015 Hunter's Prayer
2014 Kamikaze
2013 &ME
2013 La gran familia española
2012 The Cold Light of Day
2011 Verbo
2011 Seis puntos sobre Emma
2011 Katmandú, un espejo en el cielo
2010 La mitad de Óscar
2010 Tetequiquiero (Kısa Film)
2009 Bunny and the Bull
2008 8 citas
2008 El patio de mi cárcel
2008 La casa de mi padre
2007 El menor de los males
2007 Tocar el cielo
2006 Línea 57 (Kısa Film)
2006 My Name Is Juani
2005 El álbum blanco (Kısa Film)
2004 Cerrojos (Kısa Film)

Televizyon

2015 Fortitude
2014 Cuéntame cómo pasó
2014 Apaches
2007 Un difunto, seis mujeres y un taller (TV Filmi)
2003 Una nueva vida
2003 Paco y Veva

Ödülleri

2011 Gaudí Awards - En İyi Başrol Kadın Oyuncu Performansı, Kathmandu Lullaby
2009 Shooting Stars Awards - Shooting Star
2007 Málaga Spanish Film Festival Awards - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, The Least of the Bad
2006 Milan International Film Festival Awards - En İyi Kadın Oyuncu, My Name Is Juani
2006 Sant Jordi Awards - En İyi Kadın İspanyol Oyuncu, My Name Is Juani
2006 Barcelona Film Awards - En İyi Kadın Oyuncu, My Name Is Juani

Görev Aldığı Yapımlar

Verónica Echegui Fotoğrafları

Verónica Echegui Haberleri

Portreler