Vicky Krieps

Vicky Krieps

Vicky Krieps
Oyuncu

Doğum Tarihi: 4.10.1983

Doğum Yeri: Grand-Duchy, Lüksemburg

Lüksemburglu oyuncu. 

Daha çok Fransız ve Alman yapımlarında rol aldı. Phantom Thread (2017), Hanna (2011), A Most Wanted Man (2014), Colonia (2015) ve House of Boys (2009) filmleriyle tanınmıştır. Lüksemburglu bir baba ve Alman bir anneden dünyaya geldi. Alman aktör Jonas Laux ile evlenmiş ve bu evlilikten bir kızları vardır. 

Filmografi

2019 Bergman Island
2018 Backstage (Kısa Film)
2018 Örümcek Ağındaki Kız
2018 3 Tage in Quiberon
2017 Genç Karl Marx
2017 Gutland
2017 Phantom Thread
2016 Ferien
2016 Was hat uns bloß so ruiniert
2015 Colonia
2015 M wie Martha (Kısa Film)
2015 Outside the Box
2015 Pitter Patter Goes My Heart (Kısa Film)
2014 Camerista Lynn
2014 İnsan Avı
2014 Meer zwischen uns (Kısa Film)
2013 Karanlık Şerit
2013 Kis Gelmeden
2013 La confrérie des larmes
2013 Une histoire d'amour
2012 D'Belle Epoque (Belgesel)
2012 Die Vermessung der Welt
2012 Formentera
2012 Schatzritter
2012 Zwei Leben
2011 Cine, daca nu noi?
2011 Elle ne pleure pas, elle chante
2011 Hanna
2011 Legal.Illegal (Kısa Film)
2011 Anonim
2009 House of Boys
2009 X on a Map (Kısa Film)
2008 La nuit passée (Kısa Film)

Televizyon

2018 Das Boot (Mini Dizi)
2017 Der Kriminalist
2015 Berlin Eins (TV Filmi)
2015 Mon cher petit village (TV Filmi)
2015 Tag der Wahrheit (TV Filmi)
2014 Das Zeugenhaus (TV Filmi)
2014 Elly Beinhorn - Alleinflug (TV Filmi)
2012 Rommel (TV Filmi)
2011 Afaceri de familie

Ödülleri

2012 Lüksemburg Film Ödülleri - Umut Vaat Eden Genç Kadın Oyuncu
2008 Budapeşte Kısa Film Festivali - En İyi Genç Ödülü, La nuit passée

Görev Aldığı Yapımlar

Vicky Krieps Fotoğrafları

Vicky Krieps Haberleri