Viggo Mortensen

Viggo Mortensen

Viggo Mortensen
Müzik, Oyuncu, Senarist, Yapımcı, Yönetmen

Doğum Tarihi: 20.10.1958

Doğum Yeri: New York, ABD

Danimarka asıllı ABD'li müzisyen, yapımcı ve aktör.

Tam adı Viggo Peter Mortensen Jr.'dır. Kendisi aynı zamanda şair, fotoğrafçı ve ressamdır. Peter Jackson'ın Yüzüklerin Efendisi üçlemesinde Aragorn rolüyle tanınır. 2007 yılında David Cronenberg'in Şark Vaatleri filminde rolüyle Altın Küre'ye, BAFTA'ya ve Oscar'a aday gösterilmiştir. 2017 yılında Captain Fantastic filmindeki 'Ben' rolüyle En İyi Erkek Oyuncu Oscar ödülüne aday gösterilmiştir

2020 yılı yapımı Düşüş filmiyle ilk kez bir filmin senaristliğini ve yönetmenliğini de üstlenmiştir.

Filmografi

2020 Düşüş
2019 Darrylgorn
2018 Yeşil Rehber
2016 Kaptan Fantastik
2014 İnsanlıktan Uzakta
2014 Hayal Ülkesi
2014 Ocak Ayının İki Yüzü
2012 Todos Tenemos un Plan
2012 Yolda
2011 Tehlikeli İlişki
2009 Yol
2008 Good
2008 Kanun Benim
2007 Şark Vaatleri
2006 Alatriste
2005 Şiddetin Tarihçesi
2004 Hidalgo
2003 Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü
2002 Yüzüklerin Efendisi: İki Kule
2002 Yüzüklerin Efendisi: İki Kule (Video Oyunu - Seslendirme)
2001 Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği
2000 28 Gün
1999 İç Çamaşırı
1998 Sapık
1998 Kusursuz Cinayet
1997 La pistola de mi hermano
1997 Jane'in Zaferi
1996 Günışığı
1996 Albino Alligator
1996 Bir Kadının Portresi
1995 Gimlet
1995 Black Velvet Pantsuit
1995 The Passion of Darkly Noon
1995 Denizde İsyan
1995 The Prophecy
1994 The Crew
1994 Gospel According to Harry
1994 Floundering
1993 American Yakuza
1993 Carlito'nun Yolu
1993 The Young Americans
1993 Boiling Point
1992 Kahire'nin Sırrı
1991 The Indian Runner
1990 The Reflecting Skin
1990 Genç Silahlar2
1990 Leatherface: Texas Chainsaw Massacre III
1989 Tripwire
1988 Fresh Horses
1987 Prison
1987 Salvation!: Have You Said Your Prayers Today?
1985 Tanık

Televizyon

1997 Vanishing Point (TV Filmi
1990 Once in a Blue Moon (Kısa Film)
1987 Kanun Namına
1985 ABC Afterschool Specials
1984 George Washington (Mini Dizi)
1951 Search for Tomorrow

Yönetmen

2020 Düşüş

Yapımcı

2020 Düşüş
2014 İnsanlıktan Uzakta
2014 Hayal Ülkesi
2012 Usurpateur

Senaryo

2020 Düşüş

Görev Aldığı Yapımlar

Viggo Mortensen Fotoğrafları

Viggo Mortensen Haberleri