Vin Diesel

Vin Diesel

Vin Diesel
Oyuncu, Seslendirme, Yapımcı

Doğum Tarihi: 18.7.1967

Doğum Yeri: New York, ABD

ABD'li oyuncu, senarist, yapımcı ve yönetmen.

Tam adı Mark Sinclair Vincent'tır. 1990'ların sonunda öne çıktı ve Er Ryan'ı Kurtarmak (1998), Derin Karanlık (2000), Hızlı ve Öfkeli (2001), xXx (2002), Riddick Günlükleri (2004) ve Hızlı ve Öfkeli seri filmleri gibi birçok Hollywood yapımında yer alarak dünyaca tanındı. Ayrıca, yapım şirketleri One Race Films, Racetrack Records ve Tigon Studios'un kurucusudur.

Hayatı

Vin Diesel (Mark Sinclair) 18 Temmuz 1967'de Alameda County (California, ABD)'de doğdu. Annesi, Delora Sherleen Sinclair Vincent, bir astrologdur. İskoç, İtalyan ve Kafkas kökenlidir. Biyolojik babasıyla hiç tanışmadı ve annesi ve oyunculuk eğitmeni ve tiyatro menajeri olan Afro-Amerikalı üvey babası Irving H. Vincent tarafından büyütüldü. İlk sahne deneyimini, yedi yaşındayken, Barbara Garson tarafından yazılan çocuk oyunu Dinosaur Door'la yaşadı. Oyun, New York, Greenwich Village'deki Theater for the New City'de üretildi. Oyunla ilgisi, abisi ve bazı arkadaşlarıyla kırıp dökmek amacıyla Theater for New City'nin Jane Street'deki alanına girdiklerinde oldu. Tiyatronun artistik yönetmeni Crystal Field'in karşısına çıkarıldılar ve o, polisi aramak yerine, ellerine senaryoyu verdi ve onlara yaklaşan gösteride rol önerdi.

Diesel gençliği boyunca şehrin Hunter Koleji'ne giderek tiyatroyla bağlı kaldı, buradaki yaratıcı yazı çalışmaları onun senaristliğe başlamasına öncülük etti. Karışık mirasından dolayı, rol bulmadaki ilk zorluklarının sonucu olarak, kendisini 'çok yönlü' bir aktör diye tanımlar. New York gece kulübü Tunnel'de koruma olarak çalışırken adını 'Vincent'in basitçe kısaltılmış versiyonu olan 'Vin' ve arkadaşları tarafından onun durmak bilmeyen enerjisine ithafen 'Diesel' lakabını aldı. İsmini de Vin Diesel olarak değiştirdi.

Bir ikizi (Paul), küçük bir erkek kardeşi (Tim) ve bir kız kardeşi (Samantha) vardır.

Filmografi

2021 Hızlı ve Öfkeli 10
2021 Guardians of the Galaxy Vol. 3 (Seslendirme)
2021 Avatar 2
2020 Hızlı ve Öfkeli 9
2020 Bloodshot
2019 Avengers: Endgame (Seslendirme)
2018 Ralph ve İnternet - Oyunbozan Ralph 2 (Seslendirme)
2018 Avengers: Sonsuzluk Savaşı (Seslendirme)
2017 Disneyland Resort: Guardians of the Galaxy - Mission Breakout! (Kısa Video – Seslendirme)
2017 Galaksinin Koruyucuları 2 (Seslendirme)
2017 Hızlı ve Öfkeli 8
2017 Yeni Nesil Ajan: Xander Cage'in Dönüşü
2016 Billy Lynn's Long Halftime Walk
2015 D&Diesel (Kısa Film)
2015 Hızlı ve Öfkeli: Kompresörlü (Kısa Film)
2015 Son Cadı Avcısı
2015 Hızlı ve Öfkeli 7
2014 Galaksinin Koruyucuları 2 (Seslendirme)
2013 Riddick: Blindsided (Kısa Film – Seslendirme)
2013 Riddick
2013 Hızlı ve Öfkeli 6
2011 Hızlı ve Öfkeli 5: Rio Soygunu
2009 Los Bandoleros (Kısa Video)
2009 Hızlı ve Öfkeli 4
2008 Babil M.S.
2006 Hızlı ve Öfkeli: Tokyo Yarışı
2006 Beni Suçlu Bulun
2005 Komando Dadı
2004 Riddick: Korkunç Öfke (Kısa Video)
2004 Riddick Günlükleri
2003 İntikam Ateşi
2002 XXX - Yeni Nesil Ajan
2001 Sıkı Dostlar
2001 Hızlı ve Öfkeli
2000 Derin Karanlık
2000 Boiler Room
1999 Demir Dev (Seslendirme)
1998 Er Ryan'ı Kurtarmak
1997 Strays
1995 Multi-Facial (Kısa Film)
1990 Uyanışlar

Televizyon

2015 CelebriD&D
2005 GameStar: Die Redaktion (Seslendirme)
2000 Into Pitch Black (TV Filmi)

Yönetmen

2009 Los Bandoleros (Kısa Video)
2000 Short Diversity 5 (Kısa Video)
1997 Strays
1995 Multi-Facial (Kısa Film)

Televizyon

2012 The Ropes

Yapımcı

2017 Hızlı ve Öfkeli 8
2017 Yeni Nesil Ajan: Xander Cage'in Dönüşü
2015 Son Cadı Avcısı
2015 Hızlı ve Öfkeli 7
2014 Life Is a Dream (Belgesel)
2013 Riddick
2013 Hızlı ve Öfkeli 6
2012 A War Hero (Belgesel)
2011 Hızlı ve Öfkeli 5: Rio Soygunu
2009 Wheelman (Video Oyunu)
2009 Los Bandoleros (Kısa Video)
2009 Hızlı ve Öfkeli 4
2007 Hitman
2004 Riddick Günlükleri
2003 İntikam Ateşi
2002 XXX - Yeni Nesil Ajan
1997 Strays
1995 Multi-Facial (Kısa Film)

Televizyon

2018 Get Christie Love (TV Filmi)
2012 The Ropes

Senaryo

2009 Los Bandoleros (Kısa Video)
1997 Strays
1995 Multi-Facial (Kısa Film)

Televizyon

2012 The Ropes

Video Oyunları (Seslendirme)

2009 The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena
2009 Wheelman
2004 The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay

Görev Aldığı Yapımlar

Vin Diesel Fotoğrafları

Vin Diesel Haberleri