Viola Davis

Viola Davis

Viola Davis
Oyuncu

Doğum Tarihi: 11.8.1965

Doğum Yeri: Güney Karolina, ABD

ABD'li yapımcı ve aktris.

Trafik (2000), Solaris (2002), Syriana (2005), Cennetten Çok Uzakta (2002), Antwone Fisher (2002), Şüphe (2007) ve Dul Kadınlar (2018) filmleriyle tanınmıştır.

Filmografi

2018 Dul Kadınlar
2016 Çitler
2016 Suicide Squad: Gerçek Kötüler
2016 Velayet
2015 Lila & Eve
2015 Hacker
2014 Get on Up
2014 Aşkın Halleri
2013 Uzay Oyunları
2013 The Disappearance of Eleanor Rigby: Her
2013 The Disappearance of Eleanor Rigby: Him
2013 Tutsak
2013 Muhteşem Yaratıklar
2012 Boyun Eğmeyeceğim
2011 Çok Gürültülü ve Çok Yakın
2011 Touch of Evil (Kısa Film)
2011 Duyguların Rengi
2010 The Unforgiving Minute (Kısa Film)
2010 Komik Bir Hikaye
2010 Trust
2010 Ye Dua Et Sev
2010 Gece ve Gündüz
2009 Beyond All Boundaries (Kısa Film - Seslendirme)
2009 Adalet Peşinde
2009 Devlet Oyunları
2009 Madea Goes to Jail
2008 Şüphe
2008 Sevgi Fırtınası
2007 Şüphe
2006 Dünya Ticaret Merkezi
2006 The Architect
2005 Syriana
2005 Get Rich or Die Tryin'
2002 Solaris
2002 Antwone Fisher
2002 Cennetten Çok Uzakta
2001 Büyülü Çift
2001 The Shrink Is In
2000 Trafik
1998 Miss Apprehension and Squirt
1998 Aşk ve Para
1996 The Substance of Fire

Televizyon

2018 Cinayetten Paçayı Kurtarmak
2018 Skandal
2017 American Koko
2013 Prenses Sofia (Seslendirme)
2010 United States of Tara
2008 The Andromeda Strain (Mini Dizi)
2008 Law & Order: Special Victims Unit
2008 Brothers & Sisters
2007 Fort Pit (TV Filmi)
2007 Traveler
2007 Jesse Stone: Sea Change (TV Filmi)
2006 Laws of Chance
2006 Life Is Not a Fairytale: The Fantasia Barrino Story (TV Filmi)
2006 Without a Trace
2006 Jesse Stone: Death in Paradise (TV Filmi)
2006 Jesse Stone: Night Passage (TV Filmi)
2005 Threshold
2005 Stone Cold (TV Filmi)
2004 Century City
2003 The Practice
2003 Hack
2002 Father Lefty (TV Filmi)
2002 Kanıt Peşinde
2002 The Division
2002 Law & Order: Criminal Intent
2001 Third Watch
2001 The Guardian
2001 Providence
2001 Amy & Isabelle (TV Filmi)
2000 City of Angels
2000 Judging Amy
1998 Grace & Glorie (TV Filmi)
1998 The Pentagon Wars (TV Filmi)
1996 New York Undercover
1996 NYPD Blue

Yapımcı

2019 Hanging By A Thread
2017 Night Shift (Kısa Film)
2016 Velayet
2015 The Brink (Kısa Film)
2015 Lila & Eve
2002 Driving Fish (Kısa Film)

Televizyon

2018 The Last Defense (Belgesel Dizi)
2017 Cinayetten Paçayı Kurtarmak
2017 XQ Super School Live (TV Filmi)
2017 American Koko
2017 Emerging Artist Series

Görev Aldığı Yapımlar

Viola Davis Fotoğrafları

Viola Davis Haberleri