Virginie Ledoyen

Virginie Ledoyen

Virginie Ledoyen
Oyuncu

Doğum Tarihi: 15.11.1976

Doğum Yeri: Paris, Fransa

Fransız aktris.

Asıl adı Virginie Fernandez'dir. 1986 yılı yapımı Exploits of a Young Don Juan filmiyle oyunculuğa başlamıştır. A Single Girl (1995), The Perfect Guy (1998), Kumsal (2000) ve 8 Women (2002) filmleriyle tanınmıştır. The Perfect Guy filminde canlandırdığı Jeanne rolüyle Paris Film Festivali'nde En İyi kadın Oyuncu; 8 Women filminde canlandırdığı Suzon karakteriyle Berlin Film Festivali'nde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Gümüş Ayı ödülünü kazanmıştır.

Filmografi

2019 Notre dame
2018 MILF
2018 Kimsesiz Çocuk
2017 Drôles d'oiseaux
2016 Témoins (Kısa Film)
2015 Enragés
2014 Le monde de Fred
2014 İntikam Peşinde
2013 Une autre vie
2013 À votre bon coeur mesdames
2012 Kraliçenin Vedası
2011 The Shape of Art to Come (Kısa Film)
2010 Tout ce qui brille
2009 Suç Ordusu
2008 Mes amis, mes amours
2008 L'emmerdeur
2007 Un baiser s'il vous plaît
2006 La doublure
2006 Holly
2006 Bosque de sombras
2004 Kutsal Bakire
2003 Mais qui a tué Pamela Rose?
2003 Herkes Kendi Yoluna
2002 8 Kadın
2001 De l'amour
2000 Kumsal
1998 Tüm Masumiyetiyle
1998 Jeanne et le garçon formidable
1998 Fin août, début septembre
1998 A Soldier's Daughter Never Cries
1997 Marianne
1997 Ma 6-T va crack-er
1997 Héroïnes
1996 Ma jiang
1995 Sur la route (Kısa Film)
1995 Seremoni
1995 La fille seule
1994 La folie douce
1994 L'eau froide
1993 Les marmottes
1991 Mima
1991 Le voleur d'enfants
1986 Les exploits d'un jeune Don Juan

Televizyon

2019 Myster Mocky présente (Mini Dizi)
2017 Mélancolie ouvrière (TV Filmi)
2017 Juste un regard (TV Mini-Series)
2013 Scènes de ménages
2011 XIII: The Series
2006 La forteresse assiégée (Belgesel Film)
2001 La cape et l'épée
2000 Les misérables (Mini Dizi)
1995 Les sensuels (TV Filmi)
1995 La vie de Marianne (TV Filmi)
1994 Tous les garçons et les filles de leur âge...
1994 La règle de l'homme (TV Filmi)
1990 Haute tension
1988 La vie en panne (Mini Dizi)

Görev Aldığı Yapımlar

Virginie Ledoyen Fotoğrafları

Virginie Ledoyen Haberleri