Vural Buldu

Vural Buldu

Vural Buldu
Oyuncu

Doğum Tarihi: 5.1.1962

Doğum Yeri: İzmir, Türkiye

Türk oyuncu ve seslendirme sanatçısı.

İzmir'de dünyaya geldi. İlk eğitimini, İzmir'de tamamladıktan sonra, İstanbul'a taşındı. Tiyatro eğitimini, o zamanki adı, 'İstanbul Belediye Konservatuvarı' olan İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı tiyatro bölümünden 1986 yılında mezun olarak tamamladı. 1983-1986 yılları arasında, henüz bir konservatuvar ögrencisi iken, Gönül Ülkü-Gazanfer Özcan Tiyatrosu'nda; birçok oyunda, yönetmen yardımcısı ve oyuncu olarak görev aldı. İzleyen iki yılda Özel Tiyatro'da ve Dormen Tiyatrosu'nda roller üstlendi. 1991-1992'de Muhabbet 92 adlı müzikalde oyunculuk yaptı. 1992-1994 yılları arasında Gülriz Sururi Tiyatrosu'nda çalıştı. 1997'den 2004'e dek Akbank Çocuk Tiyatrosu'nda, aralıklarla birçok oyunda yer aldı. 2006-2007 sezonunda Müjdat Gezen Tiyatrosu'nda çalıştı. 2010-2011 yılları arasında Tiyatro Stüdyosu'na katıdı. 

Tiyatro aktörlüğünün yanı sıra, başarılı bir dublaj sanatçısı olan Vural Buldu, yerli ve yabancı birçok aktöre seslendirme yapmıştır. Aktörün yaptığı, sinema çalışmalarından en öne çıkanı ise, Recep İvedik serisinin ilk filmidir. Bu filmde 'otel sahibi' Muhsin Başaran'ı oynamıştır. Rol aldığı dizi filmler arasında, 2008 yılında yayımlanmaya başlanan, Küçük Kadınlar dizisindeki Cengiz Enişte rolü ile öne çıkmış ve beğeni kazanmıştır. Ancak, Cengiz Enişte rolünün sapık unsurlarından dolayı, seyircisinden sert tepkiler almıştır. Ayrıca, 1999-2005 arasında Acarlar Koleji'nde drama eğitmenliği çalışmaları kapsamında oyunlar, müzikli gösteriler, şiir dinletileri gibi gösterileri yönetti. 

Bu çalışmalardan kimileri; Arel Koleji Liselerarası Tiyatro Yarışması Juri Özel Ödülü'nü, Bilgi Üniversitesi Liselerarası Tiyatro Yarışması Marmara Bölgesi ve İstanbul Birinciliğini, En İyi Reji-En İyi Erkek Oyuncu Ödüllerini, Profilo Liselerarası Tiyatro Buluşması En İyi Oyun-En İyi Kadın Oyuncu-En İyi Erkek Oyuncu Ödüllerini kazandı.

Filmografi

2020 Defin-Ecin Zulman
2017 Antep Fıstığı
2017 Aşka Racon Sökmez
2012 Kızımı Kurtarın
2011 Paranormal İstanbul
2007 Recep İvedik
2006 Kabuslar Evi: Karanlıktan Gelen
2004 Kadın Terzisi

Televizyon

2012 Kendimize Doğru
2012 Umutsuz Ev Kadınları
2011 İnsan Aldandı
2009 Kırık Kalpler - Ritmini Arayan Kalpler
2009 IV. Osman
2009 Küçük Kadınlar
2009 Kollama
2007 OKS Anneleri
2011 Arka Sıradakiler
2004 Yadigar
2004 Gizli Dünyalar
2004 En İyi Arkadaşım
2004 Cennet Mahallesi
2003 Kurtlar Vadisi
2003 Alacakaranlık
2002 Çekirdek Aile
2002 Unutma Beni
2002 Aslı ile Kerem
2001 Tatlı Hayat
2000 Üvey Baba
2000 Hayat Bağları
1999 Aile Bağları
1996 Tatlı Kaçıklar
1995 Çiçek Taksi
1994 Gülşen Abi
1990 Ah Şu Komşularımız

Seslendirme

2019 Avengers: Endgame
2018 The Front Runner
2018 Avengers: Infinity War
2017 Sandy Wexler
2017 Patron Bebek
2016 Baskın Günü
2016 Ghostbusters: Hayalet Avcıları
2014 By the Gun
2013 Kaptan Phillips
2013 Zamanda Aşk
2012 00:30 - Zero Dark Thirty
2006 Sudaki Kız
2004 Korkuyorum Anne
1997 Çakal
1995 Oyuncak Hikayesi
1991 Dünyada Bir Gece
1989 Minyeli Abdullah
1967 Bonnie ve Clyde

Televizyon

2014 Fargo
2008 Spns of Anarchy
2008 Dur Yolcu
2008 Doğruluk Ekseni
2007 Kurtlar Vadisi Pusu
2006 Meçhule Gidenler
1998 Aynalı Tahir

Tiyatro

Gün Eksilmesin Penceremden
Aşk Yalanları Sever
Vanya Dayı
Hamlet
Varyemez
Bir Varmış Hiç Yokmuş
Boyacı
Tatlı Para
Sakak Kızı İrma
On Numaralı Ev
Dilekçe
İki Kova Su
Elma Dersem Çık
Karagöz'ün Dönüşü
Tanrı (oyun)
Eski Çamlar Bardak Oldu
Bir Kilo Namus
Hüsnü Kuruntu
Kimse Durduramaz
Kırkından Sonra
Kafes Arkasında
Muhabbet 92

Görev Aldığı Yapımlar

Vural Buldu Fotoğrafları