Will Smith

Will Smith

Will Smith
Müzik, Oyuncu, Seslendirme, Yapımcı

Doğum Tarihi: 25.9.1968

Doğum Yeri: Philadelphia, ABD

ABD'li rapçi, yapımcı ve oyuncu.

Tam adı Willard Christopher 'Will' Smith, Jr.'dır. Siyah Giyen Adamlar ve Çılgın İkili seri filmlerindeki rolleriyle ün kazanmıştır. Aslen Kızılderili ve Afrika kökenlidir. Babası buzdolabı tamircisiydi. Annesi ve babası Will henüz 13 yaşında iken ayrıldılar. Will çok zeki bir çocuk olduğundan birçok üniversiteden burs teklifleri aldı ancak üniversiteye gitmek istemedi. 2005 yılında yaptığı filmlerin her birinin gişe hasılatı kırmasıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. 2007 yılında ise Hollywood'un Şöhretler Caddesi'ne el izini bıraktı. 

Kendisi çocuklarına çok düşkündür ve bu özelliğini babasında aldığını söyler, her fırsatta babasının nasıl dört çocuk yetiştirip her birine özen gösterdiğini anlatır. Jada Smith ile 1997 yılından beri evli olup bu evliliğinden biri kız, ikisi erkek olmak üzere üç çocuğu vardır.

Filmografi

2022 Bright 2
2022 Bad Boys 4
2021 The Council
2020 King Richard
2020 Bad Boys for Life
2019 Gemini Man
2019 Aladdin
2019 Ajanlar İş Başında (Seslendirme)
2017 Bright
2016 Suicide Squad: Gerçek Kötüler
2016 Gizli Güzellik
2015 Fokus
2015 Concussion
2014 Kış Masalı
2013 Dünya - Yeni Bir Baslangıç
2013 Anchorman 2: Efsane Devam Ediyor
2012 Siyah Giyen Adamlar 3
2008 Yedi Yaşam
2008 Hancock
2007 Ben Efsaneyim
2006 Umudunu Kaybetme
2005 Club Oscar (Kısa Film – Seslendirme)
2005 Will Smith: Live in Concert
2005 Aşk Doktoru
2004 Köpekbalığı Hikayesi (Seslendirme)
2004 Ben, Robot
2003 Çılgın İkili 2
2002 Siyah Giyen Adamlar 2
2001 Ali
2000 Men in Black Alien Attack
2000 Bagger Vance Efsanesi
1999 Vahşi Vahşi Batı
1998 Welcome to Hollywood
1998 Devlet Düşmanı
1997 Siyah Giyen Adamlar
1996 Kurtuluş Günü
1995 Çılgın İkili
1993 Six Degrees of Separation
1993 Amerikan Yapımı
1992 Where the Day Takes You

Televizyon

2004 All of Us
1997 Happily Ever After: Fairy Tales for Every Child (Seslendirme)
1996 The Fresh Prince of Bel-Air
1991 Blossom
1990 ABC Afterschool Specials

Kısa Video

2018 Nicky Jam Feat. Will Smith & Era Istrefi: Live It Up
2018 Marc Anthony, Will Smith, Bad Bunny: Está Rico
2015 Bomba Estéreo & Will Smith: Fiesta - Remix
2012 Pitbull: Back in Time
2005 Will Smith: Switch
2005 Will Smith: Party Starter
2002 Will Smith Feat. TRÂ-Knox: Black Suits Comin' (Nod Ya Head)
2002 Will Smith Feat. Jada Pinkett Smith: 1000 Kisses
2002 Will Smith Feat. Christina Vidal & Tra-Knox: Nod Ya Head - The Remix
2002 Angie Stone Feat. Alicia Keys and Eve: Brotha Part II
2001 Angie Stone: Brotha
2000 Will Smith: Freakin' It
1999 Will Smith: Will 2K
1999 Will Smith: La fiesta
1999 Will Smith Feat. Dru Hill & Kool Mo Dee: Wild Wild West
1999 Will Smith Feat. Biz Markie, Slick Rick: So Fresh
1998 Will Smith: Miami
1998 Will Smith: Just the Two of Us
1997 Will Smith: Men in Black
1997 Will Smith: Just Cruisin'
1997 Will Smith: Gettin' Jiggy Wit It
1995 Diana King: Shy Guy - Color Version
1993 DJ Jazzy Jeff & the Fresh Prince: I'm Looking for the One
1993 DJ Jazzy Jeff & the Fresh Prince: Boom! Shake the Room
1992 2 Too Many: Where's the Party
1991 Voices That Care: Voices That Care
1991 DJ Jazzy Jeff & the Fresh Prince: Summertime
1989 The Boys: A Little Romance
1989 DJ Jazzy Jeff & the Fresh Prince: I Think I Can Beat Mike Tyson
1989 DJ Jazzy Jeff & the Fresh Prince: Brand New Funk
1989 Billy Ocean Feat. The Fresh Prince: I Sleep Much Better (In Someone Else's Bed)
1988 DJ Jazzy Jeff & the Fresh Prince: Parents Just Don't Understand
1988 DJ Jazzy Jeff & the Fresh Prince: A Nightmare on My Street
1986 DJ Jazzy Jeff & the Fresh Prince: Girls Ain't Nothing But Trouble

Yönetmen

2007 All of Us (TV Dizisi)

Yapımcı

2022 The Karate Kid 2
2022 Uptown Saturday Night
2022 Hancock 2
2022 The Council
2021 King Richard
2020 Bad Boy: Her Zaman Çılgın
2019 Life in a Year
2018 Will Smith - The Jump (Video)
2018 Sprinter
2018 A Date with Sophia the Robot (Kısa Film)
2018 How I Became the Fresh Prince of Bel-Air (Kısa Video)
2018 That Time I Met Michael Jackson (Kısa Video)
2014 Annie
2013 Dünya - Yeni Bir Baslangıç
2012 Free Angela and All Political Prisoners (Belgesel)
2012 İyi Olan Kazansın
2010 Karate Kid
2008 Yedi Yaşam
2008 Gözcü
2008 İnsan Sözleşmesi
2008 The Secret Life of Bees
2008 Hancock
2006 Umudunu Kaybetme
2006 ATL
2005 Will Smith: Live in Concert
2005 Aşk Doktoru
2004 Sevgiyi Ararken
2004 The Seat Filler
2004 Ben, Robot
2003 Ride or Die (Video)
2002 Showtime

Televizyon

2022 Urban Youth Racing School
2021 Will Smith's Bucket List (Belgesel)
2018 Cobra Kai
2013 The Queen Latifah Show
2007 All of Us
1996 The Fresh Prince of Bel-Air

Senaryo

2013 Dünya - Yeni Bir Baslangıç

Televizyon

2007 All of Us
1996 The Fresh Prince of Bel-Air

Görev Aldığı Yapımlar

Will Smith Fotoğrafları

Will Smith Haberleri