William Powell

William Powell

William Powell
Oyuncu

Doğum Tarihi: 29.7.1892

Ölüm Tarihi: 5.3.1984

Doğum Yeri: Palm Springs, Kaliforniya, ABD

ABD'li tiyatro ve sinema oyuncusu.

Broadway sahnelerinde başarılı bir kariyer sonrasında 1922 yılında Sherlock Holmes filminde küçük bir rol ile sinemaya adım attı. Bir MGM yıldızı olarak, Myrna Loy ile birlikte ondört filmde oynadı. The Thin Man film serisindeki başarısı ile adından söz ettirdi. The Thin Man (1934), My Man Godfrey (1936) and Life with Father (1947) adlı filmlerdeki performansı ile üç kez En İyi Erkek Oyuncu Akademi Ödülü dalında Oskar Ödülü'ne aday gösterildi. 1984 yılında emekliliğinin 30. yılında kalbinin durması sonucu Palm Springs'te 91 yaşında iken öldü.

Akademi Ödülü (Oskar) adaylıkları
1935 En İyi Erkek Oyuncu Akademi Ödülü - The Thin Man
1937 En İyi Erkek Oyuncu Akademi Ödülü - My Man Godfrey
1948 En İyi Erkek Oyuncu Akademi Ödülü - Life with Father

Filmografi
Sherlock Holmes (film) (1922)
When Knighthood Was in Flower (1922)
Outcast (1922)
The Bright Shawl (1923)
Under the Red Robe (1923)
Dangerous Money (1924)
Romola (1924)
Too Many Kisses (1925)
Faint Perfume (1925)
My Lady's Lips (1925)
The Beautiful City (1925)
White Mice (1926)
Sea Horses (1926)
Desert Gold (1926)
The Runaway (1926)
Aloma of the South Seas (1926)
Beau Geste (1926)
Tin Gods (1926)
The Great Gatsby (1926)
New York (1927)
Love's Greatest Mistake (1927)
Senorita (1927)
Special Delivery (1927)
Time to Love (1927)
Paid to Love (1927)
Nevada (1927)
She's a Sheik (1927)
Beau Sabreur (1928)
The Last Command (1928)
Feel My Pulse (1928)
Partners in Crime (1928)
The Dragnet (1928)
The Vanishing Pioneer (1928)
Forgotten Faces (1928)
Interference (1928)
The Canary Murder Case (1929)
The Four Feathers (1929)
The Greene Murder Case (1929)
Charming Sinners (1929)
Pointed Heels (1929)
Behind the Make-Up (1930)
Street of Chance (1930)
The Benson Murder Case (1930)
Paramount on Parade (1930)
Shadow of the Law (1930)
For the Defense (1930)
Man of the World (1931)
Ladies' Man (1931)
The Road to Singapore (1931)
High Pressure (1932)
Jewel Robbery (1932)
One Way Passage (1932)
Lawyer Man (1933)
Private Detective 62 (1933)
Double Harness (1933)
The Kennel Murder Case (1933)
Fashions of 1934 (1934)
Manhattan Melodrama (1934)
The Thin Man (1934)
The Key (1934)
Evelyn Prentice (1934)
Star of Midnight (1935)
Reckless (film) (1935)
Escapade (1935)
Rendezvous (1935)
The Great Ziegfeld (1936)
The Ex-Mrs. Bradford (1936)
My Man Godfrey (1936)
Libeled Lady (1936)
After the Thin Man (1936)
The Last of Mrs. Cheyney (1937)
The Emperor's Candlesticks (1937)
Double Wedding (1937)
The Baroness and the Butler (1938)
Another Thin Man (1939)
I Love You Again (1940)
Love Crazy (1941)
Shadow of the Thin Man (1941)
Crossroads (1942)
The Youngest Profession (1943) (cameo)
The Heavenly Body (1943)
The Thin Man Goes Home (1944)
The Great Morgan (1946) (seslendirme)
Ziegfeld Follies (1946)
The Hoodlum Saint (1946)
Life with Father (1947)
Song of the Thin Man (1947)
The Senator Was Indiscreet (1947)
Mr. Peabody and the Mermaid (1948)
Take One False Step (1949)
Dancing in the Dark (1949)
It's a Big Country (1951)
The Treasure of Lost Canyon (1952)
The Girl Who Had Everything (1953)
How to Marry a Millionaire (1953)
Mister Roberts (1955)

Görev Aldığı Yapımlar

William Powell Fotoğrafları

William Powell Haberleri