Wilma Elles

Wilma Elles

Wilma Elles
Oyuncu

Doğum Tarihi: 18.10.1986

Doğum Yeri: Köln, Almanya

Alman asıllı Türk oyuncu.

10 yaşından beri okulda tiyatro oyunlarında oynadı ve oyunculuk, müzik ve dans dersleri aldı. Aynı zamanda Köln Üniversitesi'nde çalışmalar yapmıştır.

2004 yılında Köln'de Theaterschule Celan, Arturo Schauspielschule'den mezun olan Wilma Elles, 2008 yılından Türk Usulü, 'The End' ve 'Das Weinen Davor' adlı sinema filmlerinde başrolde oynamıştır. Kanal D'nin 2010-2013 sezonundaki dizisi Öyle Bir Geçer Zaman ki'de Caroline rolünde yer aldı.

Wilma Elles'e, Avrupa Kalite Ödülleri'nde 2011 ve World Consumer Ödülleri'nde 2012 En İyi Kadın Oyuncu ödülü verilmiştir. 2013'te EMÖ En İyi Kadın Oyuncu ve 2015'te Altın Palmiye En İyi Kadın Oyuncu ödülü verilmiştir. Türkiye'yi çok sevdiği bilinen Wilma Elles, Türk vatandaşı olup ve bir Türk ismini adına eklemek istemiştir. Başka kültürlere ilgisinin çok olduğunu bildiren sanatçı, Köln Üniversitesi'nde Siyaset Bölümü'nde İslâm Bilimleri'ni birincilikle bitirmiştir.

Filmografi

2018 Yarı Yol
2018 İslamophobia
2018 Eyvah Karım
2016 Temel ile Dursun İstanbul'da
2016 Famine
2016 Emicem Hospital
2015 Zilin Sesi
2015 Senden Bana Kalan
2015 Katran
2015 Bir Gece
2013 Bu İşte Bir Yalnızlık Var
2012 Çanakkale Çocukları
2012 Laz Vampir Tirakula
2012 El Yazısı
2008 Türk Usulü

Televizyon

2016 Yeter
2014 Ulan İstanbul
2014 Gurbette Aşk
2014 Filinta 'Bir Osmanlı Polisiyesi'
2013 Kahireli Palas
2012 Ben Bilmem Eşim Bilir (TV Programı)
2012 Öyle Bir Geçer Zaman ki

Görev Aldığı Yapımlar

Wilma Elles Fotoğrafları

Wilma Elles Haberleri