Xavier Beauvois

Xavier Beauvois

Xavier Beauvois
Oyuncu, Senarist, Yönetmen

Doğum Tarihi: 20.3.1967

Doğum Yeri: Auchel, Fransa

Fransız aktör, senarist ve yönetmen.

Don't Forget You're Going to Die adlı filmiyle, 1995 Cannes Film Festivali'nde Jüri Ödülünü kazandı.

Gods and Men adlı filmi, 2010 Cannes Film Festivali'nde Grand Prix'yi ve Ekümenik Jüri Ödülü'nü aldı. Film, aynı zamanda Fransa'nın 83. Akademi Ödülleri'nde En İyi Yabancı Film Oscarı Ödülü adaylığına da seçildi, ancak final listesine girmedi.

2014 yılı yapımı La Rançon de la gloire, 71. Venedik Uluslararası Film Festivali'nde yarışmak üzere seçildi.

Kişisel hayat

Film editörü Marie-Julie Maille ile evlidir. Arthur ve Antoine adında iki oğlu var.

Filmografi

Yönetmen Olarak

2017 Les Gardiennes
2014 The Price of Fame
2010 Of Gods and Men
2009 Notre ami Chopin (Kısa Film)
2005 The Young Lieutenant
2000 To Matthieu
2000 João Mata Sete
1995 Don't Forget You're Going to Die
1991 Nord
1986 Le Matou (Kısa Film)

Senarist Olarak

2017 Les Gardiennes
2014 The Price of Fame
2010 Of Gods and Men
2009 Notre ami Chopin (Kısa Film)
2005 The Young Lieutenant
2000 To Matthieu
2000 João Mata Sete
1995 Don't Forget You're Going to Die
1991 Nord
1986 Le Matou (Kısa Film)
1999 Night Wind

Oyuncu Olarak

2017 Let the Sunshine In
2016 Chocolat
2016 The End
2014 The Price of Fame
2014 Bodybuilder
2013 Turf
2013 A Castle in Italy
2013 Love Is the Perfect Crime
2012 Farewell, My Queen
2012 Au galop
2012 Quand je serai petit
2011 House of Tolerance
2011 Early One Morning
2010 The Chameleon
2010 Rendez-vous avec un ange
2009 Duel en ville (TV Filmi)
2009 Villa Amalia
2009 À bicyclette (Kısa Film)
2009 Deux (Kısa Film)
2008 Female Agents
2008 Disco
2008 Marie-Octobre (TV Filmi)
2007 The Witnesses
2007 24 Bars
2007 Le Tueur
2006 Bad Faith
2005 The Young Lieutenant
2004 Arsène Lupin
1999 Night Wind
1999 Les Infortunes de la beauté
1998 Disparus
1997 Day and Night
1996 Ponette
1995 Don't Forget You're Going to Die
1994 Aux petits bonheurs
1994 Lovers
1991 Nord
1991 Le Ciel de Paris
1988 Daniel endormi (Kısa Film)

Görev Aldığı Yapımlar

Xavier Beauvois Fotoğrafları

Xavier Beauvois Haberleri