Xavier Legrand

Xavier Legrand

Xavier Legrand
Senarist, Yönetmen

Doğum Tarihi: 1.1.1979

Doğum Yeri: Paris, Fransa

Fransız aktör, senarist, yapımcı ve yönetmen.

Velayet (2017), Avant que de tout perdre (2013) ve Les amants réguliers (2005) filmleriyle tanınmıştır.

Paris Ulusal Konservatuarı'nda tiyatro eğitimi aldı. Prolif bir tiyatro oyuncusu ve Philippe Garrel, Brigitte Sy ve Laurent Jaoui gibi yönetmenlerin filmlerinde rol aldı. Just Before Losing Everything (2103) yönetmen olarak ilk kısa filmi oldu ve 100'ün üzerinde uluslararası festivalde gösterildi, en iyi canlı aksiyon filmi Oscar'ına aday gösterildi ve 2014'te en iyi kısa film Cesar Ödülü'nü kazandı. 

İlk uzun metrajlı filmi Velayet, dünya prömiyerini eylül ayında Venedik Film Festivali'nde yaptı. Festivalde En İyi Yönetmen ve En İyi Geleceğin Aslanı ödülünü kazandı.

Filmografi

Yönetmen Olarak

2017 Velayet
2013 Avant que de tout perdre (Kısa Film)

Senarist Olarak

2017 Velayet
2013 Avant que de tout perdre (Kısa Film)

Oyuncu Olarak

2013 Tiger Lily, quatre femmes dans la vie (Mini Dizi)
2010 Les mains libres
2010 Camus (TV Filmi)
2007 Kaojikara (Kısa Film)
2006 Point de fuite (Kısa Film)
2005 Les amants réguliers
1990 TECX (TV Dizisi)

Görev Aldığı Yapımlar

  • Velayet, Jusqu’à la Garde, 2017, Yönetmen, Senarist

Xavier Legrand Fotoğrafları

Portreler