Yana Titova

Yana Titova

Yana Titova
Oyuncu

Doğum Tarihi: 26.2.1983

Doğum Yeri: Filibe, Bulgaristan

Bulgar aktris, senarist, yapımcı ve yönetmen.

14 yaşındayken, Plovdiv'deki prestijli Müzik Okulu'nda piyano ve şarkı söylerken, Romeo ve Juliet'te Juliet rolünü üstlendi. O zamandan beri oyunculuk yapmaktadır. 2007 yılında Sofya'daki Ulusal Tiyatro ve Sinema Sanatları Akademisi'nden mezun oldu. 

Genç yaşında Chekhov's Three Sisters oyunundaki Irina rolüyle Best Young Actress Bulgarian Theater Award- Askeer ödülünü kazandı. Yetenekleri hızla fark edildi ve birkaç filmde başrol oynamak için davet edildi. Kumdaki Ayak sesleri filmindeki çığır açan rolü için Bulgar Film Akademisi Ödülü'nü aldı. 2011 yılında Hunting Down Small Predators filmiyle Bulgar Sinema Akademisi ve Altın Gül Film Festivali ödüllerini kazandı.

Filmografi

2017 Radiogram
2015 Zeus (Kısa Film)
2013 The Bridge (Kısa Film)
2012 The Paraffin Prince (Kısa Film)
2012 Krapetz
2011 Kecove
2010 Someone Else's Steps (Kısa Film)
2010 HDSP: Hunting Down Small Predators
2010 Stapki v pyasaka
2010 In the Bright Light of Noon (Kısa Film)

Televizyon

2014 Action UK!
2013 New Tricks
2012 Dungeons & Dragons: The Book of Vile Darkness (TV Filmi)
2009 Un caso di coscienza (Mini Dizi)
2008 Zabranena Lyubov
2006 Matroesjka's (Mini Dizi)

Video Oyunu

2018 Bravo Team (Seslendirme)

Yönetmen Olarak

2016 88MHz (Belgesel)
2016 The House (Kısa Film)
2015 Solveig (Kısa Film)
2013 The Bridge (Kısa Film)

Senarist Olarak

2016 88MHz (Belgesel)
2016 The House (Kısa Film)
2015 Solveig (Kısa Film)
2013 The Bridge (Kısa Film)

Yapımcı Olarak

2013 Frank's Inertia (Kısa Film)
2013 The Bridge (Kısa Film)
2012 The Paraffin Prince (Kısa Film)

Görev Aldığı Yapımlar

Yana Titova Fotoğrafları

Yana Titova Haberleri

Portreler