Yaşar Alptekin

Yaşar Alptekin

Yaşar Alptekin
Oyuncu

Doğum Tarihi: 10.3.1962

Doğum Yeri: Tekirdağ, Türkiye

Türk oyuncu.

Şarköy Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul’a geldi. 1980 yılında mankenliğe başladı. 1981 yılında Günaydın gazetesinin düzenlemiş olduğu dans yarışmalarına katılarak birinci olmamış ama madalya kazanmış. 

Hürriyet gazetesinin 1985 senesinde düzenlemiş olduğu, Halit Kıvanç’ın sunduğu yarışmaya katılarak “1985 yılı Fotoroman Kralı” seçildi.

Kamerayla ilk tanışması 1986 senesinde Yücel Çakmaklı’nın yönettiği “Kuruluş” isimli televizyon dizisinde Orhan Gazi rolünü oynamasıyla gerçekleşti. Yaşar Alptekin “Kuruluş”ta oynadığında Türkiye'nin en popüler mankenlerinden biriydi ama bu dizi sayesinde oyuncu olarak da yıldızı parladı. Daha sonra, Halit Refiğ’in yönetmenliğini yaptığı “Teyzem” filminde Müjde Ar ile beraber oynadı.

Erken yaşlarda mankenliğe başladı. Dizilerde, sinema filmlerinde oynadığı rollerle hemen fark edildi. Daha sonraları “Beyaz Bisiklet”, “Çağdaş Bir Köle”, “Lambada”, “Kara Sevda”, “Seni Seviyorum”, “Mavi Melek” gibi otuza yakın filmde rol aldı. Lambada filmiyle kült bir figür haline geldi.

1982 yılında askere gitti. Acemi birliğini bahriyeli olarak İskenderun’da yaptıktan sonra, İstanbul Sarıyer Orduevi’nde aşcı olarak askerliğini bitirdi.

Şöhret dağının zirvesindeyken, Gönül Yazar, Derya Arbaş, Neslihan Acar (ki onunla nişanlanmıştı) gibi ünlülerle aşk, genç manken meraklısı kadınlarla kısa süreli ilişkiler yaşadı.

Sakıp Sabancı'nın 2004 yılındaki cenazesinden sonra eski yaşantısından uzaklaşıp kendisini ibadete verdi.

Eskiden favori mekanlarının gece kulüpleri, disko ve barlar olduğunu söyleyen Yaşar Alptekin şimdi Eyüp Sultan ve Aziz Mahmut Hüdai camilerinin yolunu tutuyor. Alptekin, 'Öğle namazlarını Eyüp Sultan'da, Cumaları da Aziz Mahmut Hüdai Camii'nde kılıyorum. Türbeleri ziyarete gidiyorum.' derken bir farklılığı da dile getirmeden edemiyor: “Şimdi gerçek arkadaşlarla tanıştım”.

Suadiye’de Kızılderili diye kafesi vardı. Samanyolu Haber kanalında “Sokak Çocukları” isimli program hazırladı.

İlk eşi Nilgün Altınyayla ile Paris’e bir defileye gittiğinde tanışmış, daha sonra da 1991 yılında evlenmişler 4 yıl evli kaldıktan sonra boşanmışlar. Bu evliliğinden Ayris adında bir kızı var.

Namazla Yeniden Doğdum, Kendime Bir İyilik Yaptım Hacca Gittim ve Yaşar Alptekin ve İtirafları adında 3 kitabı vardır.

Filmografi

2019 Bozkır Kuşlara Bak Kuşlara
2019 Kral Midas'ın Hazinesi
2017 Sinsiran: Yasak Aşk
2016 Lanetli Anahtar
2016 Cennet Yolu (Video)
2011 Bendeyar
1999 Şahin
1996 Cinayet Masası
1995 Fotoğraftaki Kadın
1990 Kanlarıyla Ödediler
1989 Kara Sevda (Video Filmi)
1989 Lambada / Gençlik Fırtınası
1988 Salıncakta Üç Kişi (Aynı zamanda senarist)
1988 Herşey Güzeldi
1988 Bir Yaz Yağmuru
1987 Yalnızlık Bir Şarkıdır
1987 Umutların Ötesi
1987 Seni Seviyorum
1987 Gençlik Yılları
1987 Eski Sevdalar Gibi
1987 Deli Gönlüm
1987 Beyaz Yaz
1986 Çağdaş Bir Köle
1986 Teyzem
1986 Mavi Melek
1986 Beyaz Bisiklet
1984 Gizli Duygular

Televizyon

2013 Ana Kuzusu (TV Filmi)
2007 Vatan Sağolsun
2004 Mavi Rüya
2003 Serseri
1997 Yasemin
1997 Böyle mi Olacaktı?
1995 Kader
1993 Barışta Savaşanlar
1989 Samanyolu
1988 Kıbrıs'ta Vuruşanlar
1987 Kuruluş / Osmancık

Televizyon

1988 Salıncakta Üç Kişi

Görev Aldığı Yapımlar

Yaşar Alptekin Fotoğrafları

Yaşar Alptekin Haberleri